ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατατόσουπα με σέσκουλαΠατατόσουπα με σέσκουλα
30' προετοιμασία
2 ώρες και 40' βράσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 11 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σούπα της Γαλικίας, αρχικά βάζουµε το κότσι σε µια µεγάλη βαριά κατσαρόλα και το καλύπτουµε µε κρύο νερό.
  2. Μόλις πάρει βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσει το χοιρινό και να ξεκολλάει από το κόκαλο.
  3. Αποσύρουµε από τη φωτιά.
  4. Μόλις κρυώσει, ξεκοκαλίζουµε και κόβουµε το χοιρινό σε κύβους των 2 εκ.
  5. Κρατάµε 630 ml από το νερό όπου έβρασε το κότσι.
  6. Βάζουµε τα φασόλια σε µια µεγάλη κατσαρόλα και τα καλύπτουµε µε νερό.
  7. Μόλις πάρουν βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 50 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν τα φασόλια.
  8. Στραγγίζουµε και κρατάµε 250 ml από το ζουµί.
  9. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µια µεγάλη βαριά κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά.
  10. Στη συνέχεια, σοτάρουµε το πράσο και το σκόρδο για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν.
  11. Προσθέτουµε τους κύβους από το κότσι, τα φασόλια, τα κοµµάτια του χοιρινού ή τα ριµπς, τις πατάτες, τη δάφνη και τους ζωµούς που είχαµε κρατήσει – τα υλικά πρέπει να καλύπτονται από τα υγρά, αλλιώς συµπληρώνουµε µε ζεστό νερό.
  12. Μόλις πάρουν βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 45 λεπτά.
  13. Προσθέτουµε τα σέσκουλα και ανακατεύουµε.
  14. Μαγειρεύουµε για ακόµη 5 λεπτά.
  15. Αφαιρούµε το δαφνόφυλλο, αλατοπιπερώνουµε και σερβίρουµε την σούπα της Γαλικίας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ισπανία».

Άρθρα και Συνταγές με Σέσκουλα

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών