30'
προετοιμασία
2 ώρες και 40' βράσιμο
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 11 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σούπα της Γαλικίας, αρχικά βάζουµε το κότσι σε µια µεγάλη βαριά κατσαρόλα και το καλύπτουµε µε κρύο νερό.
- Μόλις πάρει βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσει το χοιρινό και να ξεκολλάει από το κόκαλο.
- Αποσύρουµε από τη φωτιά.
- Μόλις κρυώσει, ξεκοκαλίζουµε και κόβουµε το χοιρινό σε κύβους των 2 εκ.
- Κρατάµε 630 ml από το νερό όπου έβρασε το κότσι.
- Βάζουµε τα φασόλια σε µια µεγάλη κατσαρόλα και τα καλύπτουµε µε νερό.
- Μόλις πάρουν βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 50 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν τα φασόλια.
- Στραγγίζουµε και κρατάµε 250 ml από το ζουµί.
- Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µια µεγάλη βαριά κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουµε το πράσο και το σκόρδο για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν.
- Προσθέτουµε τους κύβους από το κότσι, τα φασόλια, τα κοµµάτια του χοιρινού ή τα ριµπς, τις πατάτες, τη δάφνη και τους ζωµούς που είχαµε κρατήσει – τα υλικά πρέπει να καλύπτονται από τα υγρά, αλλιώς συµπληρώνουµε µε ζεστό νερό.
- Μόλις πάρουν βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 45 λεπτά.
- Προσθέτουµε τα σέσκουλα και ανακατεύουµε.
- Μαγειρεύουµε για ακόµη 5 λεπτά.
- Αφαιρούµε το δαφνόφυλλο, αλατοπιπερώνουµε και σερβίρουµε την σούπα της Γαλικίας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ισπανία».