ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρουσκέτες με μαραθοσαλάτα και αυγά ψαριώνΜπρουσκέτες με μαραθοσαλάτα και αυγά ψαριών
15' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 23'

Υλικά

Τεμάχια: 16

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σουβλάκι ψαριού, αρχικά μουλιάζουµε 16 ξύλινα καλαµάκια σε κρύο νερό για 1 ώρα, ούτως ώστε να µην καούν στο ψήσιµο.
  2. Κόβουµε το ψάρι σε ισοµεγέθεις -όσο γίνεται- κύβους (ιδανικά 48, ιδανικά 3 για κάθε σουβλάκι).
  3. Αναµειγνύουµε σε ένα µπολ το ψάρι, τη φλούδα, τον χυµό λεµονιού και το ελαιόλαδο.
  4. Περνάµε εναλλάξ σε κάθε καλαµάκι 3 κύβους ψαριού, 2 κουµπιά κάππαρης και 1 πράσινη ελιά, εναλλάσσοντας κάθε υλικό στη σειρά.
  5. Τα βάζουµε σε ένα βαθύ σκεύος και τα περιχύνουµε µε το µείγµα λεµονιού-ελαιολάδου.
  6. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  7. Καλύπτουµε ένα ρηχό ταψί µε λαδόκολλα.
  8. Βγάζουµε τα σουβλάκια από τη µαρινάδα και τα απλώνουµε στο ταψί.
  9. Ψήνουµε, τα σουβλάκια ψαριού, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή ανάλογα µε το πόσο καλοψηµένα τα θέλουµε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ισπανία».

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών