15'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 23'
Υλικά
Τεμάχια: 16Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σουβλάκι ψαριού, αρχικά μουλιάζουµε 16 ξύλινα καλαµάκια σε κρύο νερό για 1 ώρα, ούτως ώστε να µην καούν στο ψήσιµο.
- Κόβουµε το ψάρι σε ισοµεγέθεις -όσο γίνεται- κύβους (ιδανικά 48, ιδανικά 3 για κάθε σουβλάκι).
- Αναµειγνύουµε σε ένα µπολ το ψάρι, τη φλούδα, τον χυµό λεµονιού και το ελαιόλαδο.
- Περνάµε εναλλάξ σε κάθε καλαµάκι 3 κύβους ψαριού, 2 κουµπιά κάππαρης και 1 πράσινη ελιά, εναλλάσσοντας κάθε υλικό στη σειρά.
- Τα βάζουµε σε ένα βαθύ σκεύος και τα περιχύνουµε µε το µείγµα λεµονιού-ελαιολάδου.
- Προθερµαίνουµε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Καλύπτουµε ένα ρηχό ταψί µε λαδόκολλα.
- Βγάζουµε τα σουβλάκια από τη µαρινάδα και τα απλώνουµε στο ταψί.
- Ψήνουµε, τα σουβλάκια ψαριού, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή ανάλογα µε το πόσο καλοψηµένα τα θέλουµε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ισπανία».