Τα τάπας σε καλαµάκι –τα ονοµαζόµενα µπαντερίγιας στον Νότο και πίντσος στον Βορρά– σας δίνουν την ευκαιρία να συναρµολογήσετε σε ένα µικρό ξυλάκι µια έξυπνη συλλογή από συµπληρωµατικές γεύσεις, όπως για παράδειγµα εδώ: ψάρι, κάππαρη και πράσινες ελιές.

15' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 23'

Υλικά

Μερίδες: 16 τμχ.

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουµε 16 ξύλινα καλαµάκια σε κρύο νερό για 1 ώρα, ούτως ώστε να µην καούν στο ψήσιµο. Κόβουµε το ψάρι σε ισοµεγέθεις -όσο γίνεται- κύβους (ιδανικά 48, ιδανικά 3 για κάθε σουβλάκι).
  2. Αναµειγνύουµε σε ένα µπολ το ψάρι, τη φλούδα, τον χυµό λεµονιού και το ελαιόλαδο. Περνάµε εναλλάξ σε κάθε καλαµάκι 3 κύβους ψαριού , 2 κουµπιά κάππαρης και 1 πράσινη ελιά, εναλλάσσοντας κάθε υλικό στη σειρά. Τα βάζουµε σε ένα βαθύ σκεύος και τα περιχύνουµε µε το µείγµα λεµονιού-ελαιολάδου. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουµε ένα ρηχό ταψί µε λαδόκολλα. Βγάζουµε τα σουβλάκια από τη µαρινάδα, τα απλώνουµε στο ταψί και ψήνουµε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή ανάλογα µε το πόσο καλοψηµένα τα θέλουµε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών