ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠένες με απάκι και λιαστές ντομάτεςΠένες με απάκι και λιαστές ντομάτες
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σπαγγέτι alfredo από την... Κρήτη, με φρέσκια μυζήθρα και παλαιωμένη γραβιέρα, ξεκινάμε βράζοντας τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Στεγνώνουμε καλά την κατσαρόλα όπου βράσαμε τα ζυμαρικά και ζεσταίνουμε εκεί το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει. Σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό το πολύ και ρίχνουμε πασπαλιστά το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι το αλεύρι να ξανθύνει απαλά και να σκορπίσει το άρωμά του.
  3. Ρίχνουμε 1.000 ml από το γάλα, χτυπώντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβόλοι. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει σε μια ελαφριά μπεσαμέλ, χωρίς να πήξει. Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύοντας ασταμάτητα αρχικά με το σύρμα και στη συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν στην μπεσαμέλ.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα στραγγισμένα σπαγγέτι, τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και τα ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα. Αν το μείγμα πήξει πολύ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 200 ml γάλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών