
20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σπανακόρυζο με ολίγα αμπελόφυλλα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τα αμπελόφυλλα και το σπανάκι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 1⁄2 φλιτζάνι ζεστό νερό.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ρύζι, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, το σπανακόρυζο με ολίγα αμπελόφυλλα, μαζί με γιαούρτι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.