ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπανακόρυζο με αυγό μάτιΣπανακόρυζο με αυγό μάτι
20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπανακόρυζο με ολίγα αμπελόφυλλα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε τα αμπελόφυλλα και το σπανάκι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 1⁄2 φλιτζάνι ζεστό νερό.
  4. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το ρύζι, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  7. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, το σπανακόρυζο με ολίγα αμπελόφυλλα, μαζί με γιαούρτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών