ΒΡΑΒΕΙΑ 2010

Ζυμαρικά Αδαμαντίνα

Oι καλοσχεδιασμένες ετικέτες των προϊόντων του Οίκου Αδαμαντίνα έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της γεύσης και της εξαιρετικής πρώτης ύλης. Η μικρή οικοτεχνία στη Γλυκόβρυση Λακωνίας …

21.01.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Ζυμαρικά Αδαμαντίνα

Oι καλοσχεδιασμένες ετικέτες των προϊόντων του Οίκου Αδαμαντίνα έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της γεύσης και της εξαιρετικής πρώτης ύλης.

Η μικρή οικοτεχνία στη Γλυκόβρυση Λακωνίας ανήκει σε δύο φίλους, τον Λάμπρο Πολυμενάκο και τον Χρήστο Παρδάλη. Ο πρώτος φαρμακοποιός, ο δεύτερος αγρότης, αποφασίζουν το 2005 να αξιοποιήσουν τις συνταγές της οικογένειάς τους και να βάλουν μπροστά μια δική τους δουλειά. «Οταν πήγα ως φαρμακοποιός στη Γλυκόβρυση, δεν έψαξα να κάνω παρέα με έναν γιατρό, αλλά με έναν αγρότη, που θα μου έλεγε περισσότερα για τη γη και τους ανθρώπους», είπε ο κύριος Πολυμενάκος κατά τη βράβευσή τους με βραβείο ποιότητας από τον «Γαστρονόμο» το 2010. Αναζητώντας τα κατάλληλα μηχανήματα για τις ζύμες τους, ταξιδεύουν στην Ιταλία. Επιστρέφοντας, ξεκινά η σκληρή δουλειά.

Με επιλεγμένες πρώτες ύλες, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φρεσκοστυμμένους χυμούς, φρέσκα αυγά και γάλα, παράγουν μια σειρά συμβατικών αλλά και βιολογικών προϊόντων που ξεχώρισαν γρήγορα.

Στο σύγχρονο εργαστήριο δουλεύουν δέκα άνθρωποι και παρασκευάζουν εικοσιτέσσερα είδη ζυμαρικών, δεκαοχτώ είδη κουλουριών και τέσσερα είδη παξιμαδιού. Τα προϊόντα τους βρίσκονται σε 400 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Διόλου άσχημα για μια οικοτεχνία που ξεκίνησε σεμνά και εξελίχθηκε σε μια βιώσιμη, κερδοφόρα επιχειρηματική προσπάθεια με αναγνωρίσιμο όνομα.

Τα προϊόντα της εταιρείας, κουλούρια, ζυμαρικά, παξιμάδια -συμβατικά και βιολογικά – τα βρίσκουμε σε επιλεγμένα μπακάλικα, ντελικατέσεν και σε ορισμένα σούπερ μάρκετ, συνολικά σε 400 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα γραφεία της εταιρείας, τηλ.: 27350-91.300, Γλυκόβρυση Λακωνίας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT