ΒΡΑΒΕΙΑ 2013

Ψωμί μόνο από ελληνικό αλεύρι

Κανένας φούρνος δεν έχει το ψωμί του Νίκου Μάζη, και αυτό γιατί οι συνταγές είναι δικές του. Στους φούρνους του θα βρείτε μόνο καλής ποιότητας ψωμί, από ελληνικά εξαιρετικά αλεύρια.

04.06.2013| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Ψωμί μόνο από ελληνικό αλεύρι

Κανένας φούρνος δεν έχει το ψωμί του Νίκου Μάζη, και αυτό γιατί οι συνταγές είναι δικές του. Στους φούρνους του θα βρείτε μόνο καλής ποιότητας ψωμί, από ελληνικά εξαιρετικά αλεύρια.

Ο Νίκος Μάζης είναι ένας αρτοποιός διαφορετικός από τους άλλους. Πρώτ’ απ’ όλα είναι κοινωνικός παράγων. Είναι δάσκαλος στον ΟΑΕΔ, αλλά επισκέπτεται και τα σχολεία μαθαίνοντας τα παιδιά να αγαπούν το αληθινό ψωμί. Συνάντησα στο φούρνο έναν πατέρα που μου είπε ότι αγόραζαν ό,τι ψωμί έβρισκαν στη γειτονιά, μέχρι που το παιδί τους, ακούγοντας τον Νίκο στο σχολείο, τους «υποχρέωσε» να αγοράζουν σωστό ψωμί. Κι αν κάποιος έχει ανάγκη, ο Νίκος τού χαρίζει το ψωμί του.


Ο,τι βρείτε στο φούρνο του δεν θα το βρείτε πουθενά αλλού. Χρησιμοποιεί αποκλειστικά ελληνικό αλεύρι, φτιαγμένο με δικές του προδιαγραφές. Και προζύμι πραγματικό. Η δίψα του για μάθηση τον οδήγησε από τη Γερμανία και τη Γαλλία μέχρι το Ισραήλ και την Κύπρο, όπου υπάρχει ένα χωριό εξαιρετικών αρτοποιών, η Αθίανος. Οι συνταγές του είναι μοναδικές, τις δημιουργεί ο ίδιος μετά από πειράματα και παρατηρήσεις.

Ακούγοντάς τον να εξηγεί πώς γίνεται κάποιο ψωμί, πείθεσαι ότι η παρασκευή ψωμιού είναι μια επιστήμη ακριβείας. Ο ίδιος λέει: «Ο φούρνος πήγε καλά. Το 2007 ανοίξαμε υποκατάστημα στην καρδιά της Σπάρτης, δίπλα από γνωστό σούπερ μάρκετ. Πολλοί έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρω. Τους απέδειξα το αντίθετο. Αντί να κλείσω εγώ, έκλεισαν τα bake off του σούπερ μάρκετ».

Αρτονοστιμιές Μάζη, Ωραίας Ελένης 60, Σπάρτη, τηλ.: 27310 22 386, Θερμοπυλών 106, Σπάρτη, τηλ.: 27310 83 186.


Ο Νίκος Μάζης παραλαμβάνει το Βραβείο Καταστήματος για τις «Αρτονοστιμιές Μάζη» από τον Νίκο Λούλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Μύλοι Λούλη».

Βραβεία 2014

Βραβεία 2012

Βραβεία 2011

Βραβεία 2010

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών