ΒΡΑΒΕΙΑ

Στην Αγγλία τρώνε γιαούρτι ΚΡΙ – ΚΡΙ

Ενα εμβληματικό ελληνικό προϊόν παράγει η Κρι - Κρι στις Σέρρες.

24.06.2016
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Ενα εμβληματικό ελληνικό προϊόν παράγει η Κρι – Κρι στις Σέρρες. Το γιαούρτι της ξεχωρίζει ανάμεσα στα αντίστοιχα προϊόντα ευρείας καταναλώσεως. Και, επιπλέον, μας γλυκαίνει με τα παγωτά της.

Από το 1954 και το μικρό ζαχαροπλαστείο στις Σέρρες στο 2016 και στην 3η θέση στο μερίδιο της ελληνικής αγοράς γιαουρτιού. Η γαλακτοβιομηχανία Κρι – Κρι βρίσκεται στο κέντρο του εύφορου κάμπου του νομού Σερρών. Παραλαμβάνει καθημερινά φρέσκο γάλα από αυστηρά επιλεγμένες φάρμες που βρίσκονται σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες, σε συνεργασία με το τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γίνεται έρευνα και μελέτη για τη βελτίωση της ποιότητας του γάλακτος και την καλύτερη και οικονομικότερη διαχείριση των κτηνοτροφικών μονάδων. Το γάλα γίνεται γιαούρτι μέσα σε περίπου 24 ώρες από τη στιγμή που θα αρμεχθεί. Η ποιότητα του γιαουρτιού της Κρι Κρι ώθησε την εταιρεία σε εξαγωγές ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Τα γιαούρτια Κρι – Κρι ταξιδεύουν σήμερα από τη Δανία και τη Γερμανία μέχρι το Ιράκ και τη Νότια Κορέα, καθώς εξάγεται το 50% σχεδόν της παραγωγής. Παράγει μάλιστα γιαούρτι ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό πολλών μεγάλων αλυσίδων της Αγγλίας, όπως Waitrose, Tesco, Aldi, Marks & Spencer κ.ά. Παρά τους γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης και την αύξηση της παραγωγής, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας παραμένουν στις Σέρρες. Μπορεί να είναι μακριά από τη μεγαλύτερη αγορά της χώρας, την Αθήνα, αλλά έτσι διασφαλίζεται η ποιότητα του γάλακτος και η άμεση επεξεργασία του.

Που τα βρίσκουμε: Σε πάμπολλα σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Τηλ. εταιρείας: 23210-68.300

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών