ΒΡΑΒΕΙΑ

Το πρώτο κερκυραϊκό ελαιόλαδο

Τους ελαιώνες της Κέρκυρας τους ξέρουμε όλοι για την ομορφιά που δίνουν στο τοπίο του νησιού.

24.06.2016
Φωτογραφία: Κατερίνα Καμπίτη

Τους ελαιώνες της Κέρκυρας τους ξέρουμε όλοι για την ομορφιά που δίνουν στο τοπίο του νησιού. Ποιος, όμως, ήξερε το κερκυραϊκό λάδι; Κανείς, γιατί ακόμη και οι ίδιοι οι παραγωγοί του θεωρούσαν ότι δεν είναι καλό. Και όμως, δύο νέοι άνθρωποι το έβαλαν στο χάρτη των ποιοτικών ελληνικών ελαιολάδων.

Ο Σπύρος και ο Γιώργος Δαφνής αποφάσισαν να τα «κάνουν όλα αλλιώς», να μην ακολουθήσουν συνήθειες αιώνων, να μην πουλήσουν το λάδι τους χύμα σε ξένους αγοραστές, όπως οι περισσότεροι συντοπίτες τους. Ταξίδεψαν και μελέτησαν, παρακολούθησαν σεμινάρια και συμβουλεύτηκαν καλούς παραγωγούς. Αλλαξαν τα πάντα ως προς την καλλιέργεια και τη συγκομιδή. Αντιμετώπισαν τις πρώτες, όχι και τόσο ικανοποιητικές, απόπειρες επιμένοντας. Και τα κατάφεραν. Μας έδωσαν ένα ελαιόλαδο όχι μόνο ποιοτικό, αλλά και αποδεδειγμένα ευεργετικό. Γιατί ο «Κυβερνήτης» διαθέτει «ισχυρισμό υγείας», καθώς υπερπληροί τους όρους που θέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση για να θεωρείται ένα ελαιόλαδο ωφέλιμο για την υγεία. Απευθύνονται, συνεπώς, στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά με ένα ισχυρό πλεονέκτημα. Τα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα έρχονται από τις διεθνείς βραβεύσεις αλλά και από την ανταπόκριση του κοινού και τις εξαγωγές. Η επιτροπή μας, αποτελούμενη από τον καθηγητή Προκόπη Μαγιάτη, τις γευσιγνώστριες Εφη Χριστοπούλου και Μαρία Λαζαράκη και τη σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, επέλεξε τον «Κυβερνήτη» όχι για τα υγειοπροστατευτικά του χαρακτηριστικά, αλλά για την έντονη, γεμάτη γεύση του.

Που το βρίσκουμε: Στην Αθήνα, στο Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής. Σοφοκλέους 1, Τ/ 210 -36.28.738. Στη Χαλκιδική, στο Sunny Resort. Στη Σαντορίνη, στο πωλητήριο της Santo Wines. Τηλ. παραγωγού: 26610-75.701

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών