ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑφράτη ομελέτα φούρνου με σπαράγγια και γιαούρτιΑφράτη ομελέτα φούρνου με σπαράγγια και γιαούρτι

Το πιο ταιριαστό ζευγάρι της άνοιξης είναι σίγουρα τα σπαράγγια με τα αυγά. Όσοι τα έχουμε δοκιμάσει μνημονεύουμε αυτή την εξαίσια γεύση και ανυπομονούμε να έρθει η εποχή των σπαραγγιών.

10' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 22'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεματίζουμε τα σπαράγγια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2-3 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο.
  2. Τα στραγγίζουμε.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  4. Σοτάρουμε τα σπαράγγια μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν λίγο.
  5. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  6. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το γάλα και αλατοπίπερο.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα σπαράγγια.
  8. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά ώστε να ψηθούν σε ανομοιόμορφα κομμάτια τα αυγά, για περίπου 3-4 λεπτά.
  9. Προσοχή μη μας στεγνώσει εντελώς η στραπατσάδα.
  10. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεία χωριάτικου ψωμιού.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών