ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαλαμάρια γεμιστά, στο λαδόχαρτοΚαλαμάρια γεμιστά, στο λαδόχαρτο
15' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για την «πάστα» αρωματικών

Για το λαδολέμονο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψητά καλαμάρια γεμιστά με «πάστα» αρωματικών, αρχικά ανάβουμε το γκριλ για να ζεσταθεί πολύ καλά.

«Πάστα» αρωματικών

  1. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά (μαϊντανό, άνηθο, κρεμμύδι, σκόρδο, μουστάρδα, φρυγανιά, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι) στο μούλτι.
  2. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε με λίγο από αυτό το μείγμα κάθε καλαμάρι.
  3. Αλείφουμε εξωτερικά τα καλαμάρια με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Προτού τα βγάλουμε από τον φούρνο, δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι να δούμε αν έχουν ψηθεί.

Λαδολέμονο

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά (ελαιόλαδο, χυμός και ξύσμα λεμονιού, πάπρικα, ρίγανη, θυμάρι, αλατοπίπερο) σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
  2. Μόλις ψηθούν τα καλαμάρια, τα βάζουμε στο ξύλο κοπής και τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.
  3. Τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο και τα σερβίρουμε.
  4. Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε, τα ψητά καλαμάρια γεμιστά με «πάστα» αρωματικών, με πατάτες βραστές ή τηγανητές.

Μυστικά

Μπορούμε να γεμίσουμε τα καλαμάρια 1 ώρα πριν τα ψήσουμε, για να γίνουν πιο αρωματικά και μαλακά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 35.

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών