ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜια διαφορετική al limone με ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, καμένη μυζήθρα και ΑθηνολιάΜακαρονάδα al limone με ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, καμένη μυζήθρα και ελαιόλαδο
20' προετοιμασία
10' βράσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μακαρονάδα με «χωριάτικη» σάλτσα, αρχικά βάζουμε την πιπεριά, το αγγούρι, τις ελιές, τη ντομάτα και τη ρίγανη σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη «σάλτσα» να μαριναριστεί για περίπου 10 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό.
  4. Μόλις γίνουν, τα σουρώνουμε και, έτσι όπως είναι ζεστά, τα ρίχνουμε στο μπολ με τη «χωριάτικη» σάλτσα και ανακατεύουμε.
  5. Τρίβουμε από πάνω ξερή μυζήθρα ή προσθέτουμε κυβάκια φέτας και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με «χωριάτικη» σάλτσα.

Λευκά ξηρά κρασιά, φρέσκα, χωρίς να έχουν περάσει από βαρέλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 38.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών