ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣSpare ribs γλασαρισμένα, πικάντικαSpare ribs γλασαρισμένα, πικάντικα

Κορτεζίνα ονομάζεται το ενωμένο κομμάτι με τα χοιρινά παϊδάκια στη σειρά. Είναι οι άκρες από τις χοιρινές μπριζόλες ή, αλλιώς, «κοκαλάκια» ή «πλευρά». Πιο συγκεκριμένα, είναι το σημείο του ζώου ανάμεσα στην κοιλιά και στο στήθος, κάτω από το σημείο από το οποίο κόβονται οι μπριζόλες. Σε πολλά εστιατόρια κρέατος σερβίρεται ολόκληρη ή κομμένα τα παϊδάκια ως spare ribs. Καπνιστή θα βρούμε μόνο στις κεντρικές αγορές, ενώ ωμή βρίσκουμε σε πολλά κρεοπωλεία.

15' προετοιμασία
1 ώρα και 10' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τις καπνιστές κορτεζίνες, χαράσσουμε με ένα μαχαίρι ανάμεσα στα κόκαλα, 2 - 3 εκ. από κάθε άκρη - προσοχή δεν πρέπει να χωρίσουμε τα ακρομπρίζολα.
  2. Απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα, τυλίγουμε σε ρολό με τη λαδόκολλα και δένουμε με σπάγκο.
  3. Δεν αλατίζουμε την κορτεζίνα, η καπνιστή είναι αρκετά αλμυρή.
  4. Βάζουμε τις κορτεζίνες σε γάστρα, προσθέτουμε το κρασί και το νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με κλειστό καπάκι στους 180° C για 1 ώρα.
  5. Ανοίγουμε το καπάκι, δυναμώνουμε στους 200° C και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμα, να καψαλιστεί το κρέας εξωτερικά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών