Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:

Ηλεκτρικό σκεύος Sous-Vide Severin
Ηλεκτρικό σκεύος Sous-Vide Severin

Σακούλες Severin για Sous-Vide 20x30cm
Σακούλες Severin για Sous-Vide 20x30cm

Σακουλοποιός Severin
Σακουλοποιός Severin

 

10' προετοιμασία
4 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 4 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις μπριζόλες

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Λαδώνουμε καλά τις μπριζόλες και τις πατατούλες.
  2. Aλείφουμε τις μπριζόλες με το λάδι και τις τοποθετούμε στις ειδικές σακούλες αφαιρώντας εντελώς τον αέρα με το ειδικό μηχάνημα και τις βυθίζουμε στην συσκευή Sous Vide στους 82℃ για 3 ώρες ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Όταν είναι έτοιμα, και όπως είναι μέσα στη σακούλα τους, τα παγώνουμε σε ένα μπολ με νερό.
  3. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα ίσα να το αρωματίσει.
  4. Ρίχνουμε το κρασί, το μπράντι, τον ζωμό και αλατοπίπερο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι η ποσότητα των υγρών να μειωθεί και να μείνει το 1/3 και να σχηματιστεί μια πυκνόρευστη σάλτσα.
  5. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το βούτυρο και το θυμάρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις πατάτες από τις σακούλες και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
  7. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τις μπριζόλες και τις πατάτες (καλύτερα σε δόσεις) για 1 - 2 λεπτά, από κάθε πλευρά.
  8. Τις μοιράζουμε στα πιάτα, περιχύνουμε με όση από τη σάλτσα θέλουμε και σερβίρουμε μαζί με ντοματίνια ή άλλα ψητά λαχανικά της αρεσκείας μας.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών