ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Το πρώτο φεστιβάλ κοκτέιλ της Αθήνας ξεκινά!

Μια διήμερη γιορτή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μια εβδομάδα με μπαρ και bartenders από όλο τον κόσμο, DJ sets και live σε όλη την πόλη.

20.05.2022| Updated: 22.05.2022
Το πρώτο φεστιβάλ κοκτέιλ της Αθήνας ξεκινά!

Στην Αθήνα πίνουμε υψηλών επιδόσεων κοκτέιλ. Η σκηνή των μπαρ είναι εξαιρετικά δημιουργική. Ήταν καιρός λοιπόν η πόλη να αποκτήσει το δικό της φεστιβάλ. Το Athens Cocktail Festival που διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και στο εξής θα διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές του καλοκαιριού, έρχεται να αποτυπώσει αυτή την δυναμική. Στον πολύ όμορφο χώρο που βλέπει σε όλη την πόλη θα στηθούν 17 μπαρ μεγάλων brands, που θα σερβίρουν 34 διαφορετικά κοκτέιλ σε ατμόσφαιρα γιορτής. Το πρόγραμμα έχει Aperol Spritz, Paloma, Negroni, Daiquiri και Mai Tai και πολλά ακόμη κλασικά κι ευφάνταστα κοκτέιλ, μουσικές από τους παραγωγούς του Βest Radio, δράσεις και happenings.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ3 νέα μπαρ για να βγείτε απόψε στην Αθήνα3 νέα μπαρ για να βγείτε απόψε στην Αθήνα

Το γεμάτο διήμερο έχει και συνέχεια. Από τις 22 έως τις 28 του μήνα που θα τρέχει η Athens Cocktail Week, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων −όπως και το φεστιβάλ− στα πλαίσια του Τhis is Athens Festival, 40 μπαρ, απλωμένα σε όλη την πόλη, θα προτείνουν από δυο signature cocktails στην τιμή των 8 ευρώ σε μια σειρά από ιδιαίτερες βραδιές με DJ sets, live μουσικές αλλά και και σημαντικούς καλεσμένους από το διάφορα σημεία του κόσμου. Σημειώστε ότι:

Στις 22/5 τo Line φιλοξενεί το −υποψήφιο για Best New International Cocktail Bar− Wax On που σερβίρει πολύ ενδιαφέροντα κοκτέιλ στο βερολινέζικο Κρόιτσμπεργκ και το Βarro Negro γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα της Paloma φέρνοντας στο κέντρο της Aθήνας την ομάδα του Locale bar από την Φλωρεντία (No.51 στην λίστα των World’s 50 Best Bars).

Στις 23/5 τo Line φιλοξενεί τρία σπουδαία bar: το Dead End Paradise από την Βηρυτό, το Two Smucks από την Βαρκελώνη (No.11 στην λίστα των World’s 50 Best Bars) και το Βar 1930 από το Μιλάνο (Νο. 20 στην λίστα των World’s 50 Best Bars).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TWO SCHMUCKS (@two.schmucks)

Στις 24/5 στο Rumble in the Jungle θα σας περιμένει η ομάδα του Little Red Door από το Παρίσι (Νο. 29 στην λίστα των World’s 50 Best Bars).

Στις 25/5 το The Clumsies φιλοξενεί το cocktail bar της Gucci, Giardino 25, από την Φλωρεντία και το 42 Barstronomy Athens το Lost + Found από την Κύπρο.

Στις 26/5 στο The Clumsies έρχεται το Jigger & Pony από την Σιγκαπούρη (Νο.9 στην λίστα των Worlds 50 Best Bars) και στο Rumble in the Jungle το Paradiso από την Βαρκελώνη (Νο.3 στην λίστα των Worlds 50 Best Bars).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jigger & Pony (@jiggerandponysg)

Στις 26/5 στο 42 Βarstronomy Athens διοργανώνεται O/Purist Night με τους Αλέξανδρο Γκικόπουλο και Αλέξανδρο Σουρμπάτη.

Στις 27/5 το Rumble in the Jungle φιλοξενεί το πολυβραβευμένο Jerry Thomas από την Ρώμη και το Speakeasy Athens το Mr. Fox της Γλυφάδας.

Η Athens Cocktail Week κλείνει στις 28 Μαΐου στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο (Ερμού 134) με 17 pop-up μπαρ, 30 διαφορετικά κοκτέιλ και μουσικές από τη ομάδα των παραγωγών του Best Radio 92.6.

 

Αthens Cocktail Festival  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Ωράριο: Παρασκευή 20/5 17:00-23:00 & Σάββατο 21/5 16:00-23:00. Το εισιτήριο (περιλαμβάνει 2 κοκτέιλ) κοστίζει 12 ευρώ με προαγορά στο viva.gr 12€ και 15 ευρώ στην είσοδο.

Closing Event Κήπος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Θησείο, 19:00-23:00. Τιμή εισόδου: 10 ευρώ (περιλαμβάνει 2 κοκτέιλ), προπώληση εισιτηρίων μέσω του viva.gr

Μπαρ

Αθήνα

Καλλιθέα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών