ΕΞΟΔΟΣ

Νόστιμες προβολές στο πιο πολυτελές θερινό της πόλης

Ένα ακόμη καλοκαίρι στον 7ο όροφο της Μεγάλης Βρεταννίας με κλασικές και σύγχρονες ταινίες, προσεγμένα σνακ, τον αττικό ουρανό για ταβάνι και τον Λυκαβηττό απέναντι.

07.06.2022
Νόστιμες προβολές στο πιο πολυτελές θερινό της πόλης

Πέρυσι, στην πρώτη τους χρονιά, οι θερινές κινηματογραφικές βραδιές της Μεγάλης Βρεταννίας ξεκίνησαν με «Καζαμπλάνκα». Τώρα άνοιξαν αυλαία αλά γαλλικά, με την «Πισίνα» του Ζαν Ντερέ. Περάσαμε λοιπόν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης κάτω από τ’ αστέρια, απέναντι από τον Λυκαβηττό, με Αλέν Ντελόν, Ρόμι Σνάιντερ και πιτσιρίκα Τζέιν Μπίρκιν − το βραδυφλεγές αστυνομικό-ψυχολογικό δράμα του ’69, έχει από τα πιο φωτογενή καστ που έχουν περάσει από τη μεγάλη οθόνη. Παρακολουθώντας κρυφές επιθυμίες και πάθη να ταράζουν τα φαινομενικά ήρεμα νερά μιας πισίνας ενός εξοχικού σπιτιού στην Κυανή Ακτή, δίπλα στην (αληθινή) πισίνα του έβδομου ορόφου. Πισίνα εις το τετράγωνο, δηλαδή.

Διαλέγεις ανάμεσα σε κρασί ή μπίρα. Τα υπόλοιπα είναι κανονισμένα. Τα αλμυρά και γλυκά σνακ των προβολών του Pool your Cinema (τα έχει επιμεληθεί ο Αστέριος Κουστούδης) που αφήνουν οι σερβιτόροι στο τραπεζάκι σχεδόν χωρίς να τους καταλάβεις, κινούμενοι γρήγορα ανάμεσα στις λιγοστές σειρές των καθισμάτων, είναι προσεγμένα και τρώγονται όλα με το χέρι. Τα νάτσος, χειροποίητα, έρχονται σε χάρτινα χωνάκια, συνοδευόμενα από μια ελαφρά πικάντικη σάλτσα από πιπεριές χαμπανέρος και ανανά. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζεται ένα δισκάκι με νόστιμες μαλακές τορτίγιες με γέμιση ψητού κοτόπουλου, άισμπεργκ και σάλτσα τσιμιτσούρι με γιαούρτι, μια πίτσα με ζυμάρι αργής ωρίμανσης με μπουράτα και ρόκα κι ένα ένα μικρό γευστικό cheeseburger με μπιφτέκι από Black Angus. Η συνέχεια έχει καραμελωμένα ποπ κορν με βανίλια Μαδαγασκάρης και ανθό αλατιού και δροσιστικά παγωτίνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕυτυχώς έχουμε τις ταράτσες: 24 μαγαζιά για δροσερή έξοδο στην ΑθήναΕυτυχώς έχουμε τις ταράτσες: 24 μαγαζιά για δροσερή έξοδο στην Αθήνα

Το πρόγραμμα των προβολών, που πραγματοποιούνται από Πέμπτη έως Κυριακή στον χώρο της πισίνας, στον 7ο όροφο του ιστορικού ξενοδοχείου έχει κι άλλες ταινίες που… δε γερνάνε ποτέ, προς ανακάλυψη ή επανεκτίμηση, αντλώντας από τη δεξαμενή του Xόλιγουντ και του παγκόσμιου σινεμά. Στο φετινό σερί σας περιμένουν, μεταξύ άλλων, το «Πώς να κλέψετε ένα εκατομμύριο δολάρια» με τους Όντρεϊ Χέπμπορν και Πίτερ Ο’Τουλ, το κλασικό «Τηλεφωνήσατε ασφάλεια Αμέσου Δράσεως» του Χίτσκοκ, το «Πάρε τα λεφτά και τρέχα» του Γούντι Άλεν. Έχει όμως και κάποια πιο καινούργια φιλμ, όπως η «Γαλλική Αποστολή» του Γουές Άντερσον − του 2020 αυτό. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να εξασφαλίσετε τις θέσεις σας μέσω της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Σύνταγμα, Τ/210-33.30.000. Ωράριο: ώρα προσέλευσης: 21.15, ώρα έναρξης: 21.30. Περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο www.grandebretagnestore.com

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Αθήνα

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών