ΕΞΟΔΟΣ

Ευτυχώς έχουμε τις ταράτσες: 24 μαγαζιά για δροσερή έξοδο στην Αθήνα

Βγαίνουμε για φαγητό και ποτό με θέα τον αθηναϊκό ουρανό. Με λίγη τύχη θα φυσάει και λίγο δροσερό αεράκι.

03.06.2022
Ευτυχώς έχουμε τις ταράτσες: 24 μαγαζιά για δροσερή έξοδο στην Αθήνα

Retiré@Ergon: Στον τελευταίο όροφο του foodie ξενοδοχείου

Στον τελευταίο όροφο του Ergon House, του foodie ξενοδοχείου που έχει το δικό του μπακάλικο, κρεοπωλείο, μανάβικο και εστιατόριο με ελληνική κουζίνα, βρίσκεται το Retiré. Γοητευτική θέα στην Ακρόπολη, χαλίκι στο πάτωμα, κρεμαστα φώτα, αναπαυτικές ψάθινες καρέκλες, πουφ και μια μονίμως παρκαρισμένη λευκή καντίνα συνθέτουν το σκηνικό. Είναι από τις ταράτσες της πόλης που καταφέρνει να διατηρεί μια σχετική αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης – βοηθάει σ΄αυτό η διάταξη των καθισμάτων. Από φαγητό θα βρείτε πλατό με αξιόλογα τυριά και αλλαντικά αλλά και χειροποίητα πεϊνιρλί που ψήνονται στο εστιατόριο του ισογείου. Ανάμεσά τους το πεϊνιρλί λαχματζούν με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά, κασέρι και κρέμα γιαουρτιού, το πεϊνιρλί καρμπονάρα με τυρί κρέμα, γραβιέρα, αυγό και καπνιστό χοιρινό Δράμας αλλά και δημοφιλείς vegan εκδοχές. Μέσα στις επόμενες μέρες στην ταράτσα ξεκινά και το γαστρονομικό pop up με το όνομα Balboa που θα περιλαμβάνει street food προτάσεις από τον σεφ Οδυσσέα Μπόγιογλου. Η ομάδα των Clumsies υπογράφει τα κοκτέιλ που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: κλασικά on tap και signature. Από τις κάνουλες ρέει μεταξύ άλλων ένα νόστιμο καλοκαιρινό Negroni με φρούτο του πάθους. Γ.Π.

Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Τ/ 210-0109090

 

Τhe Foundry Rooftop Garden: σαν σε παλιά αθηναϊκή αυλή

Παίρνεις το ασανσέρ και μετά… παίρνεις ανάσα. Στην μικρή ταράτσα του καλαίσθητου μπουτίκ ξενοδοχείου στου Ψυρρή, που θυμίζει αυλή παλιού αθηναϊκού σπιτιού, χαζεύεις την Ακρόπολη, το Αστεροσκοπείο, το Γκάζι, καθισμένος ανάμεσα σε ελιές, ροδιές, άγριες τριανταφυλλιές, ρυγχόσπερμα, δεντρολίβανα, λεβάντες κι αμπέλια που σκαρφαλώνουν στις μεταλλικές πέργκολες. Μπορείς να δοκιμάσεις ένα από τα καινούργια κοκτέιλ της Αναστασίας Τριανταφυλλίδη που είναι εμπνευσμένα από το ελληνικό δωδεκάθεο –ο «Ήφαιστος» έχει πικάντικη τεκίλα με κολοκυθάκι και ντομάτα, στην «Αφροδίτη» το ρούμι συναντά το κακάο και το βερίκοκο κι ο «Άρης» έχει μπέρμπον με κεράσι, μαύρη σοκολάτα και μπαχαρικά– ή να προτιμήσεις κάποιο από τα ελληνικά κρασιά και μπίρες που προτείνουν. Κι αν θέλεις να τσιμπήσεις κάτι, να διαλέξεις κάποιες από τις πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο δίπλα στο μπαρ: υπάρχει μια με παστό κρόκο αυγού και τραγανό μπέικον, που παραπέμπει στην καρμπονάρα, μια άλλη με ντομάτα San Marzano, καυτερό μέλι και μοτσαρέλα… Α.Σ.

The Foundry Suites Athens, Σαρρή 40, Ψυρρή, Τ/211-18.24.604

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣproveleggios, εστιατόριο, κεραμεικόςΚεραμεικός: 12 στάσεις στη γειτονιά των μεζέδων και των Michelin

The Zillers: καλοκαίρι γαστρονομικό και cool

Μοντέρνο σε στιλ, με έναν καταπράσινο κρεμαστό «κήπο» στον ένα του τοίχο και μια βεράντα που βλέπει στην Ακρόπολη και στην πλατεία της Μητρόπολης, το εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου του κέντρο είναι καθιερωμένο πια γκουρμέ… ραντεβού. Ο σεφ Παύλος Κυριάκης εξελίσσει συνεχώς την κουζίνα του, τα επιδόρπια επιμελείται ο εξαιρετικός ζαχαροπλάστης Γιώργος Πλατινός, η ενημερωμένη λίστα κρασιών «φωτίζει» τους ελληνικούς αμπελώνες και το μπαρ σιγοντάρει με ωραία κοκτέιλ. Όποτε έχει την ευκαιρία, μάλιστα, το εστιατόριο διοργανώνει γαστρονομικά events με καλεσμένους παγκόσμιου βεληνεκούς σεφ − αρκεί να σας πω ότι στις 25 Ιουνίου στο Τhe Zillers έρχεται ο φημισμένος Βραζιλιάνος Alex Atala. Από τα δύο καλοκαιρινά menu dégustation του σεφ, που ανεβάζει τον πήχη όλο και πιο ψηλά, και που μόλις έκαναν πρεμιέρα, έχουμε ήδη βάλει στο μάτι τις γαρίδες Κοιλάδας με φράουλα, τσιτσίραβλα και Βloody Mary, τον αχινό με κους κους ζέας και φινόκιο, μοσχαρίσιο γλυκάδι με κρέμα φάβας, ντομάτα κονφί και πράσινη ελιά. Α.Σ.

Ξενοδοχείο Τhe Zillers, Μητροπόλεως 54, Τ/210.32.22.277

 

Ηytra: Γαστρονομία και κοκτέιλ πάνω από την πόλη

Είναι πολύ όμορφα τα καλοκαίρια στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Με την πόλη, ένα ετερόκλητο υφαντό πολυκατοικιών, κτιριακών συγκροτημάτων και τοπόσημων να απλώνεται στα πόδια σαν σαν χαλί, σε κάνει να νιώθεις… ιπτάμενος. Η κουζίνα του μισελενάτου εστιατορίου, την οποία έχει αναλάβει ο Γιώργος Κατάρας, είναι πρωτότυπη, με πολύ καλή τεχνική και «φωτίζει» τις πρώτες ύλες, που πάντα έχουν ειδικό βάρος εδώ. Μπορείτε να διαλέξετε κάποιο από τα μενού degustation ή να κινηθείτε à la carte, με πιάτα όπως χειροποίητο τυρί με πεπόνι και αρακά, καραβίδα με πιπεριά Φλωρίνης και βασιλικό, μυλοκόπι με βλήτα, αλμυρίκια και σαμπαγιόν και όχι μόνο. Μπορείτε όμως και να ανεβείτε στην κορυφή της Στέγης και μόνο για ποτό στο μπαρ, επιλέγοντας κάποιες από τις προτάσεις του Χάρη Πλέσσα. Το Red Fruits με μαστίχα, Aperol, ένα cordial με καρπούζι και φράουλα και αφρό γιαουρτιού αμυγδάλου, βάζει υποψηφιότητα για το πιο καλοκαιρινό κοκτέιλ της λίστας. Α.Σ.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, Τ/217-70.71.118

 

Μappemonde: O κόσμος από τα ψηλά

Σε όλους τους χώρους του Athens Capital – MGallery νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε γκαλερί και η ταράτσα δεν πάει πίσω. Εκεί φιλοξενείται το κεντρικό κομμάτι του πολύ προσωπικού και ταυτόχρονα πανανθρώπινου έργου «Mappemonde» του Γιώργου Λάππα. Μπορείς να πλησιάσεις και να το δεις από κοντά αυτή την ενωτική μικρογραφία του κόσμου που διατρέχει τους ορόφους του ξενοδοχείο. Πίσω στο τραπέζι πια, απέναντι από τον Παρθενώνα, τον Λυκαβηττό και τα φώτα της Πανεπιστημίου, χαίρεσαι μια καλοδουλεμένη σύγχρονη κουζίνα με ελληνικά και μεσογειακά στοιχεία, νόστιμη και εκφραστική. Το μοσχαρίσιο ταρτάρ, εντυπωσιακά σερβιρισμένο πάνω σε κόκαλο, που πολύ το εκτιμήσαμε το περασμένο καλοκαίρι, καρπάτσιο μπριάμ με δυόσμο και κρέμα φέτας, ένα παστίτσιο με twist μουσακά… Πέρα από το να το επιλέξετε για ένα ατμοσφαιρικό δείπνο, μπορείτε να ανέβετε και για ποτό ή κοκτέιλ από το μπαρ και να το συνοδεύσετε με patas bravas, μίνι τάκος γαρίδας, bao bans όχι μόνο. Α.Σ.

Ξενοδοχείο «Athens Capital Hotel – MGallery Collection», Λεωφ. Ελευθ. Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, Σύνταγμα, Τ/214-44.42.000

 

Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα: Η Γωγώ Δελογιάννη πάει ταράτσα

Το υπόγειο καφενείο της Γωγώς Δελογιάννη μετακόμισε για το καλοκαίρι από την στοά της Ομόνοιας σε ταράτσα του Συντάγματος. Πρόκειται για το Στοα Φιξ Πρότζεκτ, που εγκαινιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες στην ταράτσα του ξενοδοχείου Mosaikon. Η σεφ βάζει τα καλοκαιρινά της – αυτό σημαίνει από κεφτεδάκια και αλμυρούς λουκουμάδες με πορκέτα και τσαλαφούτι μέχρι χόρτα τσιγαριαστά και δροσερά λεμονάτα μπουκατίνι με αντζούγιες. Θα βρείτε και μια μικρή λίστα με κοκτέιλ που υπογράφει η ταλαντούχα Πόπη Σεβαστού, bar manager στο Nolan και τον Proveleggios. Γ.Π.

Κολοκοτρώνη 61, Σύνταγμα, Τ/ 211-11.90.119

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού βρίσκουμε ωραία milkshakes στην ΑθήναΠού βρίσκουμε ωραία milkshakes στην Αθήνα

Bios: «Φεγγαροθεραπεία» στις ξαπλώστρες και κοκτέιλ σε γρανίτα

Κλασική και συνυφασμένη πια με το αθηναϊκό καλοκαίρι, η ταράτσα του Bios προσφέρεται για «φεγγαροθεραπεία» με άραγμα στις ξαπλώστρες και τα πεζούλια, κάτω από το φως της Ακρόπολης. Εκτός από την φανταστική θέα απολαμβάνουμε εκεί τη χαλαρή ατμόσφαιρα, την ωραία μουσική σε σωστή ένταση και τα καλοφτιαγμένα, κλασικά κοκτέιλ. Για τις ζέστες φτιάχνουν και «παποτό», δηλαδή κοκτέιλ σε μορφή γρανίτα ξυλάκι, όπως το Basil Cobbler με πόρτο, βασιλικό, φράουλες και χυμό λάιμ. Στην ταράτσα σερβίρονται και μπέργκερ σε πέντε διαφορετικές εκδοχές, ενώ στον αποκάτω όροφο λειτουργεί εστιατόριο με γαλλική κουζίνα. Γ.Π.

Πειραιώς 84, Κεραμεικός, Τ/ 210-34.25.335

 

Sense: Eλληνική γαστρονομία στη σκιά της Ακρόπολης

Το πλάνο του Παρθενώνα από το rooftop του ξενοδοχείου AthensWas κλέβει την παράσταση. H θέα είναι αναμφίβολα καθηλωτική. Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, όμως, επαναφέρει την προσοχή στο πιάτο με χαρακτηριστική ευκολία. Εκσυγχρονίζοντας την παράδοση με ένα δικό του τρόπο, με πιάτα έντεχνα και ραφινάτα, με πολύ ευδιάκριτη ελληνική σφραγίδα, με χαρακτήρα και προσωπικότητα, κερδίζει τόσο ξένο όσο και το ελληνικό κοινό. Πλέον à la carte δεν υπάρχει, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε τρία μενού dégustation, δυο μικρά (το ένα χορτοφαγικό) και ένα μεγάλο. Η καραβίδα σαγανάκι ταρτάρ με την κρέμα μεσσηνιακής σφέλας, η πανσέτα που καπνίζουν οι ίδιοι σε οξιά και τη σερβίρουν με εικονικό κάρβουνο, σφαιροποιημένο αυγολέμονο και πανακότα γραβιέρας, όπως κι η ιδιαίτερη διασκευή του αρμενοβίλ είναι μερικά μόνο από τα γαστρονομικά στιγμιότυπα του φετινού καλοκαιριού. Α.Σ.

Ξενοδοχείο Αthens Was, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, T/210-92.00.240

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού τρώμε νησιώτικους μεζέδες στην ΑθήναΠού τρώμε νησιώτικους μεζέδες στην Αθήνα

Couleur Locale: Μια ταράτσα ανάμεσα στα παλαιοπωλεία

Στο στενάκι της Νορμανού, χωμένη ανάμεσα στα παλαιοπωλεία της γειτονιάς βρίσκεται η είσοδος του Couleur Locale. Το ασανσέρ οδηγεί στον τρίτο όροφο, στην ταράτσα με την πανοραμική θέα στον Παρθενώνα. Ατμόσφαιρα ζωηρή, θαμώνες κυρίως νεαρόκοσμος. Ο κατάλογος έχει καφέ από τους Samba coffee roasters, σνακ αλλά και μεγαλύτερα πιάτα για φαγητό, ενώ το μπαρ στο βάθος ετοιμάζει κοκτέιλ. Πολύ συχνά φιλοξενούν DJs για απογευματινά και βραδινά σετ με house και lounge μουσική. Γ.Π.

Νορμάνου 3, Μοναστηράκι, Τ/216-70.04.917

 

Point a: Σε απόσταση αναπνοής από τον Παρθενώνα

Απέχει μόλις 289 μέτρα από την Ακρόπολη (εξ ου και το όνομα) και ούτε 100 από το Μουσείο της – αν το πετύχεις φωτισμένο, πίνεις το ποτό σου χαζεύοντας απέναντι τα εκθέματα. Στο εστιατόριο που απλώνει τα τραπέζια του στην ταράτσα του ξενοδοχείου Herodion, το ενδιαφέρον μενού του σεφ Χρύσανθου Μανωλόπουλου παίζει σε σύγχρονο ελληνικό τερέν, με πιάτα όπως ντοματοκεφτέδες με κατίκι Δομοκού και τραχανά, τάρτα φάβας, μαρινάτη τσιπούρα με πέστο αμπελόφυλλου, αρνάκι αλά πολίτα. Εκείνος έχει επιμεληθεί και τα σνακ τα οποία συνοδεύουν τα κοκτέιλ που φτιάχνουν οι μπαρτέντερ του Point a εκεί στα ψηλά. Επειδή και το Ηρώδειο είναι πολύ κοντά, τις ημέρες των παραστάσεων το ωράριο διαμορφώνεται αναλόγως για να μπορούν να κάνουν κράτηση για δείπνο όσοι θεατές το επιθυμούν – έχετε το κατά νου, θα κλείσει ωραία τη βραδιά. Α.Σ.

Ξενοδοχείο Herodion, Ροβέρτου Γκάλι 4, Τ/214-40.25.700

 

Στα Kαραμανλίδικα του Φάνη οι μεζέδες είναι χάι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lost Athina (@lostathina)

Τα προηγούμενα χρόνια τα καλοκαίρια τα περνάγαμε στο νοσταλγικό σοκάκι στο πίσω μέρος, που θυμίζει λίγο δρομάκι παλιάς Αθήνας. Από πέρυσι όμως το μεζετζίδικο στη συμβολή Σωκράτους και Ευριπίδου (που έχει ένα επίσης νόστιμο αδερφάκι στην Ερμού) έχει στήσει μαρμάρινα τραπέζια και καρέκλες με ψαθάκι στην ταράτσα του νεοκλασικού που το στεγάζει. Τα μπουρέκια με φέτα και κασέρι, τα ντολμαδάκια, οι γίγαντες μπουγιουρντί, η ρεβυθάδα με τον παστουρμά και τα μερακλίδικα σαγανάκια-σήμα κατατεθέν, σερβίρονται και στα ψηλά, μαζί με τα θαλασσινά των Καραμανλίδικων, που είναι ό,τι πρέπει για ένα ούζο. Και, εννοείται, και τις ποικιλίες τοπικών ελληνικών τυριών και αλλαντικών από την εκτενέστατη συλλογή του Φάνη Θεοδωρόπουλου, που τα ψάχνει ένα-ένα. Κάτω από τον ουρανό, με φόντο τις κεραμοσκεπές και τα γύρω μπαλκόνια. Α.Σ.

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου, Τ/210-32.54.184

 

A for Athens: Κοκτέιλ με θέα

Πολύ δημοφιλές μπαρ του ξενοδοχείου A for Athens με ωραία θέα και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ που επιμελείται η Αγάπη Πετροπούλου. Το εστιατόριο τα συνοδεύει με ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, ενώ από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 σερβίρεται και brunch με αυγά, χωριάτικες πίτες και μπέργκερ. Γ.Π.

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, Τ/210-32.44.244

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣThe Brunchers: Το νέο, καθαρόαιμο μπραντσάδικο στου ΨυρρήThe Brunchers: Το νέο, καθαρόαιμο μπραντσάδικο στου Ψυρρή

Στο Καφέ του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης

Το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης έχει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συλλογή που αξίζει να ανακαλύψεις. Εκτός από αυτήν όμως έχει έναν ακόμα λόγο που αξίζει να το επισκεφτείς: το καφέ στον τελευταίο όροφο του κτιρίου. Η θέα από το μπαλκόνι είναι από τις ωραιότερες της πόλης και μπορείς να την χαρείς πίνοντας τον καφέ σου. Λίγοι φρέσκοι χυμοί, σουμάδα, βανίλια υποβρύχιο, γλυκά του κουταλιού και μερικά απλά σάντουιτς συμπληρώνουν τον κατάλογο που επιδέχεται εμπλουτισμό. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που προτιμάμε το σημείο για ένα ήσυχο διάλειμμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Γ.Π.

Αγίων Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12, Τ/210-32.51.311

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠειραϊκή: για κρητικούς μεζέδες, φρέσκο ψαράκι και κρασί στο χέριΠειραϊκή: για κρητικούς μεζέδες, φρέσκο ψαράκι και κρασί στο χέρι

Το Λοκάλι: Το καλοκαίρι της τεκίλας

Το κήπο τον ξέρουμε. Αλλά το Λοκάλι έχει και ταράτσα. Πέρσι έκανε την ανεπίσημη πρεμιέρα της και φέτος ανανεωμένη υποδέχεται και πάλι κόσμο για κοκτέιλ με θέα τον ουρανό. Ανάμεσα σε μπόλικα φυτά απλώνονται τα ψηλά καθίσματα- βαρέλια, πάγκοι και ένα μαρμάρινο πάσο στο βάθος. Την τιμητική της στον κατάλογο των κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι έχει η τεκίλα, που πρωταγωνιστεί σε οκτώ νέες προτάσεις. H Pandanrita, παραλλαγή της Μαργαρίτας με πάνδανο (τροπικό φυτό με πολυεπίπεδη, γλυκιά και πικάντικη γεύση), έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς. Όποιος πεινάσει μπορεί να παραγγείλει επιλεγμένα πιάτα από το βασικό μενού, μεταξύ των οποίων τηγανητές μπάμιες, flatbreads και κεφτεδάκια με γιαούρτι. Γ.Π.
Σαρρή 44, Ψυρρή, Τ/690-61.03.005

 

GB Roof Garden: Μια αρχοντική βεράντα απέναντι από την Ακρόπολη

Στο τραπέζι; Σφυρίδα με ψητή μαραθόριζα, κρόκο Κοζάνης και μαρμελάδα με άνθη πορτοκαλιάς και κοτολέτα από αρνί στη σχάρα και σιγομαγειρεμένο μπούτι, ζυμαρικά γκρατινέ, ριγανάτες πατάτες και γιαούρτι, τομάτα και ελιές Χαλκιδικής. Στο πλάνο; Λυκαβηττός, Βουλή, Πλατεία Συντάγματος και Ακρόπολη. Κοσμοπολίτικο, ατμοσφαιρικό, το εστιατόριο στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, συνδυάζει φοβερή θέα στην πόλη με μια σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα που ανθολογεί πολλά τοπικά ελληνικά προϊόντα, μια εξαιρετικά πλούσια σε επιλογές λίστα κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα και καλοκουρδισμένο σέρβις που προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Δεν είναι για κάθε μέρα, είναι όμως μια εξαιρετική επιλογή για μια ιδιαίτερη βραδιά. Α.Σ.

Βασιλέως Γεωργίου Α 1, Πλατεία Συντάγματος, Τ/210-33.30.766

 

The Artist: Δύο στο πακέτο του ενός

Δύο ταράτσες που επικοινωνούν συναντάμε στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου «The Artist». Στη μία, με θέα την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, βρίσκεται ο χώρος του εστιατορίου με τα χαμηλά τραπέζια ενώ, απέναντι, εκείνη που κοιτάει Ακρόπολη φιλοξενεί το μπαρ. Αν πεινάσετε θα συνοδεύσετε το ποτό σας με bao buns, burger και σνακ με επιρροές από το street food του κόσμου. Τα κοκτέιλ κρύβουν από πίσω τους μπόλικα «μαγειρέματα», από σπιτικά cordial μέχρι clarification. Γ.Π.

Ξενοδοχείο «The Artist Athens», Μελανθίου 4 & Καλαμίδα 7, Ψυρρή, Τ/ 210-32.38.012

 

New Art Lounge: Τέχνη, θέα και νοστιμιά

Ντιζάιν και τέχνη παντρεύονται όμορφα στο εστιατόριο στον έβδομο όροφο του New Hotel με τα αναδημιουργημένα έπιπλα με τα βελούδινα υφάσματα, τα φωτιστικά-καμπάνες και τα έργα του Jeff Koons, τώρα όμως είναι η ώρα της βεράντας, που βλέπει στο λόφο του Λυκαβηττού. Χαλαρώνεις, ηρεμείς εδώ, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, δοκιμάζοντας την ελληνο-μεσογειακή κουζίνα του executive chef του ξενοδοχείου Μπάμπη Κουντούρη, που έχει ωραίες ιδέες και νοστιμιά. Απόδειξη, η κρεμ μπριλέ φέτας Καλαβρύτων με καρπούζι και μέντα, το φρέσκο χταπόδι σχάρας με φάβα, σαλάτα μυρωδικών και σάλτσα κάπαρης με λεμόνι, το κριθαρότο με σιγοψημένο χοιρινό, λιαστή ντομάτα, φέτα και λεμόνι και το αρνίσιο κότσι μπρεζέ με τραχανά, στακοβούτυρο και σάλτσα αρνιού με δεντρολίβανο. Τα Σαββατοκύριακα μπορείτε να έρθετε και το πρωί/μεσημέρι για brunch. Α.Σ.

New Hotel, Φιλελλήνων 16 και Ναυάρχου Νικοδήμου1, Τ/210-32.73.170

 

Μια Kuzina που βλέπει στον Ιερό βράχο

Τους έβλεπα καιρό να ανακαινίζουν το ισόγειο κι όντως, η αλλαγή του πήγε πολύ. Η μικρή λευκοντυμένη ταράτσα από την άλλη, που βλέπει στη φωτισμένη Ακρόπολη και στο ναό του Ηφαίστου, είναι ακριβώς η ίδια, με τα φερ φορζέ της, καλοκαιρινή καρτ ποστάλ, που τραβάει Αθηναίους και ξένους επισκέπτες πιάτα (για αυτό και θέλει εγκαίρως κράτηση. Το μενού του Άρη Τσανακλίδη είναι κοσμοπολίτικο, με πολλά ελληνικά στοιχεία. Πιάτα αναφοράς, το τατάκι τόνου με κρούστα σουσαμιού και σος από ουασάμπι, σόγια και ταχίνι, ο μαύρος μπακαλιάρος του Roy μαριναρισμένος με μίσο και μίριν, σος τεριγιάκι και ρύζι ατμού και το φρέσκο φιλέτο πελαγίσιας σφυρίδας με λαχανικά ατμού, χόρτα εποχής και λαδολέμονο. Κι οι λουκουμάδες είναι πάντα εκεί. Από ό,τι μας έχει πει ο σεφ, δεν τον αφήνουν με τίποτα να τους βγάλει. A.Σ.

Αδριανού 9, Θησείο, Τ/210-32.40.133

 

Première: Bεράντα με ανοιχτούς ορίζοντες

Το γκουρμέ εστιατόριο στον δέκατο όροφο του Athenaeum InterContinental έμεινε για ένα διάστημα κλειστό, επέστρεψε όμως πριν λίγες ημέρες στην ζηλευτή βεράντα που βλέπει την πόλη από τα ψηλά, με την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό να τραβάνε το βλέμμα. Στην κουζίνα βρίσκεται πάντα ο πολύ ταλαντούχος Μιχάλης Νουρλόγλου, που μας έχει χαρίσει μια μεγάλη σειρά από δημιουργικές σπεσιαλιτέ. Τώρα προτείνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες επιλογές à la carte, με πιάτα όπως το φιλέτο συναγρίδας με πράσινη ντομάτα πεπόνι μελισσόχορτο και σάλτσα αγουρίδας ή το αρνί με κρίταμο, σαλικόρνια πούδρα αυγοτάραχου και ραβιόλι με καπνιστά μύδια να κερδίζουν ήδη στο άκουσμά τους το ενδιαφέρον. Αναμένουμε και το menu degustation που θα ενταχθεί στην πρόταση στον… επόμενο τόνο. Α.Σ.

Ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, Λεωφ. Συγγρού 89-93, Νέος Κόσμος, Τ/210-92.06.000

 

Μira Me Athens: Με το βλέμμα στα τοπόσημα της πόλης

Πέρυσι την γνωρίσαμε αυτή τη λιτή, χαλαρωτική, διακοσμημένη σε τόνους του γκρι και του λευκού ταράτσα που βλέπει στην Ακρόπολη, στο  Ναό του Ηφαίστου, στην Αρχαία Αγορά, στο Αστεροσκοπείο και στο φύρδην μίγδην του ιστορικού-εμπορικού κέντρου. Φέτος ντύθηκε με μια κομψή τζαμαρία που ανοίγει ολόκληρη και πλέον είναι… παντός καιρού. Ο executive chef Άρης Ρούσσος παρουσιάζει μια ελληνική-μεσογειακή κουζίνα που διανθίζεται που και που με κάποια εξωτικά στοιχεία, τα επιδόρπια υπόγράφει ο Μπάμπης Ζιντίλης και τη λίστα κρασιών ο Άρης Σκλαβενίτης. Στο βραδινό μενού σας περιμένουν ταρτάρ μαγιάτικο με εξωτικά φρούτα, αραντσίνι ντολμαδάκια, ρεβιθάδα με τα μάγουλα από σαλάχι και πεσκανδρίτσα, κόκορας με τραχανά και καπνιστό γιαούρτι κι άλλα πολλά. Μπορείτε πάντως να ανέβετε και για ένα κοκτέιλ στο μπαρ του ή να έρθετε το μεσημέρι για να δοκιμάσετε και το brunch του. Α.Σ.

Ξενοδοχείο Mira me Αthens, Ερμού 118, Αθήνα, Τ/215-21.51.930-1

 

Το πανόραμα του 360 cocktail bar

Το «η Ακρόπολη πιάτο» ταιριάζει πραγματικά σ’αυτή την ταράτσα. Το 360 cocktail bar, όπως δηλώνει και το όνομά του έχει πανοραμική θέα και είναι πολύ δημοφιλές σε όλες τις ηλικίες. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για καφέ, ενώ προσφέρει και επιλογές για μεσημεριανό φαγητό και δείπνο. Στα συν τα προσεγμένα κοκτέιλ. Τη μουσική αναλαμβάνουν καθημερινά DJs. Γ.Π.
Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, Τ/210-32.10.006

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτο βάθος κήπος: 10 κρυμμένες αυλές για φαγητό και ποτό στην ΑθήναΣτο βάθος κήπος: 10 κρυμμένες αυλές για φαγητό και ποτό στην Αθήνα

The Modernist Αthens: Ταράτσα… calling

Δεν έχω πάει ακόμη, αλλά μου κέντρισε το ενδιαφέρον αυτό το rooftop του ομώνυμου ξενοδοχείου στο Κολωνάκι που είναι ανοικτό όλη μέρα, μέχρι αργά το βράδυ, για καφέ, φαγητό και ποτό. Από ό,τι μου είπαν παραγγέλνεις από ένα old school τηλεφωνικό θάλαμο (θέλω να το δω αυτό!). Το μεν φαγητό έρχεται σε μπολ − υπάρχουν μπολ με φαλάφελ, με κοτόπουλο, με σολομό, με γαρίδες σαγανάκι ή νισουάζ, όπως και γλυκά. Τα δε κοκτέιλ, ανάμεσα στα οποία θα βρείτε ένα Νegroni αρωματισμένο με ελιά, μια Μargarita με αγγούρι και πράσινο μήλο, ένα… Νew Fashioned, έχουν την υπογραφή του Νίκου Μπάκουλη. Στο καλοκαιρινό του πρόγραμμα, το Τhe Modernist έχει ειδικές βραδιές σε συνεργασία με μάγειρες και μαγαζιά της πόλης (η πρώτη ήταν με το Γκαστόνε) προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ με προτζέκτορα και DJ sets. Α.Σ.

Ξενοδοχείο Τhe Modernist Αthens, Γενναδίου 4, Kολωνάκι, Τ/ 216.00.02.130

 

Manouka: Για κρασί στον 7ο όροφο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη manouka (@manouka_athens)

Το ελληνικό κρασί είναι πρωταγωνιστής στο wine bar που άνοιξε την περασμένη σεζόν στην ταράτσα του ξενοδοχείου Utopia. Τα τραπέζια βλέπουν Ακρόπολη ενώ εξίσου εντυπωσιακή είναι και η λίστα που έχει συνθέσει ο σομελιέ Βασίλης Παπαδόπουλος. Εδώ βρίσκουμε περισσότερες από εκατό ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, από τις διάσημες μέχρι τις λιγότερο γνωστές. Ενδιαφέρον έχουν και τα κοκτέιλ, όπως το Nemea Sour, που βασίζονται στο κρασί. Την κουζίνα ανέλαβε πρόσφατα ο σεφ Στάθης Χρηστίδης. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα αλλά ακούμε για μοντέρνα ελληνικά πιάτα όπως ντολμαδάκια σε dumpling. Γ.Π.

Ξενοδοχείο Utopia, Ερμού 46, Αθήνα, Τ/210-32.41.814

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

All day

Pizza

Wine Bar

Εστιατόρια

Καφέ

Μεζεδοπωλεία - Ουζερί

Μπαρ

Αθήνα

Θησείο

Κεραμεικός

Μοναστηράκι

Σύνταγμα

Ψυρρή

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών