Σouit: Παγωτό και toppings, όλα χειροποίητα
Προσεγμένα υλικά και ωραίες ιδέες έχουν τα γλυκά του Μπάμπη Ζιντίλη, ο οποίος, μετά από θητεία σε διάφορα γνωστά εστιατόρια, άνοιξε πριν από ενάμιση χρόνο το δικό του ζαχαροπλαστείο στο Παλαιό Φάληρο. Φέτος η καλοκαιρινή γκάμα του Σouit περιλαμβάνει και milkshakes, που φτιάχνει με το δικό του παγωτό. Για επιπλέον ταρατατζούμ ετοιμάζει και χειροποίητα toppings, όπως μπισκότα, crumble ή σπιτική σος καραμέλας. Υπάρχουν και vegan προτάσεις, όπως το δροσερό σορμπέ τζίντζερ-μανταρίνι, χτυπημένο με γάλα αμυγδάλου.
Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο, Τ/210-98.86.192
I cake you: Για γλυκές αμερικανιές
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στο ποπ μπισκοτάδικο των Εξαρχείων ο Αποστόλης Μπόγρης ψήνει καθημερινά cookies, μαλακά και ζυμαρένια. Η αδυναμία του στις «αμερικανιές» φαίνεται και στα υπόλοιπα γλυκά του καταστήματος, όπως το νεοϋορκέζικο τσιζκέικ, τα brownies και η cookie pizza, δηλαδή ένα μπισκότο γίγας σε μέγεθος πίτσας. Έχει στήσει και ένα μικρό αμερικάνικο παντοπωλείο με δυσεύρετα προϊόντα – από froot loops μέχρι pop tarts. Τα milkshakes δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το μαγαζί. Τα φτιάχνει με παγωτό βανίλια, πάγο και μια μικρή δόση γάλακτος στολίζοντάς τα με διαφορετικές λιχουδιές κάθε φορά. Δοκιμάστε το cookie shake με παγωτό βανίλια, χειροποίητο μπισκότο, butterscotch και σαντιγί ή άλλες υπερπαραγωγές με φρούτα, μπισκότα, πολύχρωμα δημητριακά και πραλίνες.
Θεμιστοκλέους 72, Εξάρχεια, Τ/211-40.91.999
Στο Τυράκειον το γάλα έρχεται απ’ την οικογενειακή φάρμα στη Τζια
Η μαμά και ο μπαμπάς φροντίζουν τα ζώα τους στην Τζια. Οι δύο γιοί τους χρησιμοποιούν το γάλα από την οικογενειακή φάρμα για να τυροκομήσουν, αλλά και για να φτιάξουν παγωτό για το μαγαζί τους στο νησί – δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιούν για αυτό τον σκοπό γάλα που αρμέχτηκε την ίδια ημέρα. Τα αδέρφια Μυκονιάτη άνοιξαν πέρυσι και δεύτερο Τυράκειον, στην Αθήνα, πουλώντας τα τυριά τους, φρέσκο γάλα, βούτυρο και επιλεγμένα προϊόντα από το νησί. Από τα best sellers τους είναι και εδώ το παγωτό σε γεύσεις όπως ρυζόγαλο, μπισκότο πτι μπερ, κατσικίσιο γιαούρτι με θυμαρίσιο μέλι, αρμπαρόριζα ή λεμόνι – με λεμόνια από τις λεμονιές τους. Για τα milkshakes συνδυάζουν το δικό τους γάλα με το δικό τους παγωτό και, πιστέψτε μας, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Έχουν έξω και λίγα τραπεζάκια, για να τα απολαύσετε επιτόπου.
Ερατοσθένους 71, Άγιος Δημήτριος, Αθήνα, Τ/210-97.64.516 & Κέα, Τ/228-80.22.85
Le Greche: Milkshake αλά ιταλικά


Θέλεις παγωτό φιστίκι με πάστα από το φημισμένο πράσινο φιστίκι του Μπρόντε; Θες γαλατένιο fior di latte, τιραμισού, ζαμπαγιόνε ή ρικότα με περγαμόντο και Aperol; Όλα γίνονται milkshakes στο Le Greche. Δεν έχεις παρά να διαλέξεις την αγαπημένη σου γεύση και θα σου τη σερβίρουν σε ποτήρι, μαζί με μια πλούσια δόση από panna -άγλυκη, φίνα σαντιγί που φτιάχνουν στο κατάστημα- στην κορυφή. Για milkshake δίχως γάλα, ζωικό τουλάχιστον, δοκιμάστε το παγωτό αμύγδαλο, με γάλα από τον ίδιο καρπό.
Μητροπόλεως 16, Αθήνα, Τ/216-70.06.458 & Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό, Τ/213-04.16.299
Oggi: Φρέσκο τζελάτο στο ποτήρι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο πάπας, άραγε, πίνει milkshake; Στο Oggi, πάντως, την τζελατερία-επίσημο προμηθευτή του Βατικανού, το παγωτό με την πολύ κρεμώδη υφή γίνεται άνετα παγωμένο ρόφημα. Στο αθηναϊκό υποκατάστημα ετοιμάζουν καθημερινά φρέσκο τζελάτο, χωρίς χρωστικές και συντηρητικά, με τον ιταλικό τρόπο. Πολλές από τις πρώτες ύλες έρχονται από την Ιταλία -σιτσιλιάνικα φουντούκια από την Άβολα, ρικότα από την Πούλια, μασκαρπόνε και φιστίκια από το Μπρόντε κ.ά.- για να δημιουργήσουν γεύσεις παγωτού όπως τιραμισού, crema di mascarpone με κρασί Marsala ή πορτοκαλένια Pulcinella με βάση τη ρικότα. Ζητήστε να βάλουν στο μπλέντερ την αγαπημένη σας μαζί με γάλα από τη φάρμα Κουκάκη και απολαύστε με καλαμάκι.
Βουλής 17, Σύνταγμα, Τ/210-32.46.995
Βάρσος: Ο παλιός είναι αλλιώς
Νοσταλγία, όχι μόνο χάριν της νοσταλγίας. Τα παλιά που σερβίρουν στον Βάρσο είναι όντως καλά και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η πελατεία επιστρέφει και ανανεώνεται όλα αυτά τα χρόνια. Από τις αγαπημένες μας παραγγελίες στο ζαχαροπλαστείο-θεσμός της Κηφισίας είναι το ποιοτικό, old school παγωτό, σερβιρισμένο στα μεταλλικά μπολάκια με το λογότυπο του μαγαζιού. Αν και έχουν μπόλικες γεύσεις, το τρίπτυχο κρέμα-σοκολάτα–φράουλα νικάει κάθε φορά. Μία από αυτές διαλέγουμε και για το milkshake μας όταν βρεθούμε κάποιο καλοκαιρινό μεσημεράκι στον κήπο του.
Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, T/210-80.12.472