ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜάφιν μπανόφιΜάφιν μπανόφι
15' προετοιμασία
22' ψήσιμο
Σύνολο: 37'

Υλικά

Μερίδες: 12 μάφιν

Διαδικασία

  1. Για τα σοκολατένια μάφιν γεμιστά με καραμέλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) μέχρι απλώς να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε.
  5. Ντύνουμε με τα ειδικά καραμελόχαρτα τις θήκες ενός δίσκου για μάφιν 12 θέσεων. Εναλλακτικά, βουτυρώνουμε 12 αλουμινένια φορμάκια για μάφιν, μιας χρήσης.
  6. Μοιράζουμε στις θήκες το μισό από το μείγμα που ετοιμάσαμε.
  7. Βυθίζουμε για 10 λεπτά την κονσέρβα με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ με καυτό νερό, μέχρι η καραμέλα να μαλακώσει.
  8. Ζυγίζουμε 190 γρ. και τα αδειάζουμε πάνω από το μείγμα στις θήκες και από πάνω μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα.
  9. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 20-22 λεπτά.
  10. Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.
  11. Αν θέλουμε, περιχύνουμε τα μάφιν με το υπόλοιπο καραμελωμένο γάλα.

Μυστικά

Διατηρούμε τα λαχταριστά αυτά μάφιν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς έως και 3 ημέρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών