10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τον ντάκο με ξινομυζήθρα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την ντομάτα, την πιπεριά, το τζίντζερ, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
- Βρέχουμε γρήγορα τις κριθαροκουλούρες με νερό, χωρίς να τις αφήσουμε να μουλιάσουν.
- Απλώνουμε πάνω τους το μείγμα ντομάτας - πιπεριάς - μπαχαρικών, σκορπίζουμε την ξινομυζήθρα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε τον ντάκο με ξινομυζήθρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 40.