15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον αστακό με ρύζι, κάνουμε ως εξής: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον μάραθο για 1-2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον αστακό, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα ο αστακός και να γίνει κοκκινωπός.
  3. Προσθέτουμε περίπου 2 λίτρα νερό (να μην καλύπτει τον αστακό, αλλά να φτάνει στη μέση του σώματός του), κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 10- 12 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, με ανοιχτή κατσαρόλα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να χυλώσει το φαγητό.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψιλοκομμένο φρέσκο μάραθο και σερβίρουμε.

Chardonnay, παρακαλώ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 148.

Άρθρα και Συνταγές με Αστακός

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών