ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανοΣορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανο
15' προετοιμασία
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σορμπέ ροδάκινο με γλυκό ροζέ κρασί, ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Αφήνουμε για 3 ώρες.
  2. Αδειάζουμε τα παγωμένα ροδάκινα σε έναν πολυκόφτη μαζί με τη ζάχαρη και το κρασί και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ και το καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του. Κλείνουμε αεροστεγώς με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  4. Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε με μια μεγάλη κουτάλα αρκετά καλά. Ξανακαλύπτουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  5. Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλη μία φορά μετά από μισή ώρα.
  6. Σκεπάζουμε ξανά με τον ίδιο τρόπο και αφήνουμε το σορμπέ για τουλάχιστον δύο ώρες στην κατάψυξη.
  7. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το σορμπέ ροδάκινο με γλυκό ροζέ κρασί, το αφήνουμε 5-10 λεπτά εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει.

Μυστικά

Αν δεν βγαίνει εύκολα η φλούδα από τα ροδάκινα, χαράσσουμε λίγο μία πλευρά τους με ένα μαχαίρι και τα ζεματίζουμε για 30 δευτερόλεπτα, ίσα να χαλαρώσει η φλούδα. Τα βγάζουμε και αφαιρούμε τη φλούδα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών