ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤούρτα με κρέμα σοκολάταςΤούρτα με κρέμα σοκολάτας
20' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 9

Διαδικασία

  1. Για τη δίχρωμη τούρτα με μπισκότα πτι μπερ, ρίχνουμε το εβαπορέ, το νερό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο, το κονιάκ και τα 125 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  4. Ανακατεύουμε να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει σοκολατένιο το μείγμα.
  5. Σπάμε μέσα τα μπισκότα με τα χέρια μας και ανακατεύουμε.
  6. Τέλος, ενσωματώνουμε τα φουντούκια.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο.
  8. Όσο πιο μεγάλη είναι η φόρμα τόσο πιο λεπτή θα γίνει η τούρτα, οπότε προτιμάμε μια μικρού ή μεσαίου μεγέθους.
  9. Ισιώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
  10. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αραιή σαντιγί.
  11. Την αδειάζουμε μέσα στη φόρμα και την ισιώνουμε και αυτήν.
  12. Πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι και τριμμένη κουβερτούρα.
  13. Γαρνίρουμε με κερασάκια γλασέ.
  14. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 20.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών