ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγριογούρουνο ραγού με σάλτσα κόκκινων φρούτωνΑγριογούρουνο ραγού με σάλτσα κόκκινων φρούτων Για αυτό το εντυπωσιακό ψητό που θα κλέψει την παράσταση στο γιορτινό τραπέζι δεν χρειάζεται να κοπιάσουμε πολύ. Μετά τη γρήγορη προετοιμασία, κλείνουμε τη γάστρα και «ξεχνάμε» το αγριογούρουνο που ψήνεται για 4 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά. Με τα κρεμμύδια που ψήθηκαν μαζί του θα φτιάξουμε στον πολυκόφτη και μια γρήγορη σάλτσα για να το συνοδεύσουμε.

30' προετοιμασία
4 ώρες ψήσιμο
Σύνολο: 4 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 12 για μπουφέ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το αγριογούρουνο με πορτοκάλι, κρασί και αρωματικά στη γάστρα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Απλώνουμε τα κρεμμύδια σε γάστρα ή σε βαθύ ταψί.
  3. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα το κρέας, το τρίβουμε με τα χέρια για να πιάσει το αλατοπίπερο και το βάζουμε πάνω στα κρεμμύδια.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και περιχύνουμε το κρέας.
  5. Κλείνουμε τη γάστρα με καπάκι (ή σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο σφιχτά) και ψήνουμε για 4 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  6. Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά και αφαιρούμε τους σπάγκους ή το διχτάκι.
  7. Στο μεταξύ, σουρώνουμε τα υγρά του ψησίματος σε κατσαρολάκι.
  8. Από τα στερεά υλικά κρατάμε τα κρεμμύδια, τα οποία ρίχνουμε στον πολυκόφτη μαζί με 1 κουτάλα από το σουρωμένο υγρό. Πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υγρά και βράζουμε για περίπου 5-8 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  10. Σερβίρουμε το αγριογούρουνο σε πιατέλα, σε φέτες, το περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα και την υπόλοιπη τη σερβίρουμε σε σαλτσιέρα, δίπλα στο ψητό.

Viognier, Βιδιανό ή ένα δραμινό Chardonnay.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Αγριογούρουνο

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών