ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤούρτα ζελέΤούρτα ζελέΤη συνταγή αυτή βρήκε η Εύη Παπαδοπούλου στο τετράδιο συνταγών της μητέρας της. Η τούρτα Paris on ice περιέχει γάλα εβαπορέ, ζελέ σκόνη από κουτί, κερασάκια γκλασέ και 1 σφηνάκι Μεταξά.

40' παρασκευή
2 ώρες και 30' αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 10

Για τη διακόσμηση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε Paris on ice, την τούρτα από τα '70s, ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί, προσθέτουμε και τα τριμμένα αχλάδια και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Κάθε τόσο το ανακατεύουμε για να σκορπίσει το αχλάδι παντού.
  2. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 3 κουτ. σούπας κρύο νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει.
  3. Βάζουμε το εβαπορέ με 3 κουταλιές ζάχαρη να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις παίρνει να φουσκώνει και ρίχνουμε την κοπανι- σμένη μαστίχα, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τη διαλυμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Στρώνουμε στη βάση ενός γυάλινου μπολ σερβιρίσματος χωρητικότητας 2 λίτρων τα σαβαγιάρ ή λωρίδες από το παντεσπάνι μέχρι να καλυφθεί καλά ο πάτος. Ραντίζουμε με το Μεταξά.
  5. Ρίχνουμε από πάνω το ζελέ κεράσι που θα έχει μισοπήξει και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
  6. Όταν πήξει εντελώς (περίπου άλλη μισή ώρα), ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του εβαπορέ, που κι αυτό θα έχει αρχίσει να δένει.
  7. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει και αυτή η στρώση (περίπου 1 ώρα). Πριν σερβίρουμε το Paris on ice, το στολίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και κερασάκια γκλασέ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών