ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά γεμιστά: deviled eggsΑυγά γεμιστά: deviled eggs

Μεζές από τους ωραίους, ακόμα και σκέτος με ένα τσιπουράκι.

30' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
3 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 3 ημέρες και 40'

Υλικά

Τεμάχια: 12

Για το τουρσί

Για το πανάρισμα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Τουρσί (το ετοιμάζουμε 3 ημέρες πριν από το σερβίρισμα)

  1. Για τα αυγά τουρσί και πανέ, σερβιρισμένα με άγρια σπαράγγια, ξεκινάμε βράζοντας τα αυγά για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει το νερό να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα κρυώνουμε με νερό της βρύσης.
  2. Τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο που να τα χωράει. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το τουρσί, κλείνουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε για δύο-τρεις ημέρες. Τα βγάζουμε από το ξίδι και τα στραγγίζουμε.

Πανάρισμα

  1. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα παναρισμένα αυγά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.

Σερβίρισμα

  1. Βάζουμε τα σπαράγγια ή τις αβρωνιές σε ένα πιάτο και ακουμπάμε πάνω τα αυγά κομμένα στη μέση. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο εκλεκτό ελαιόλαδο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών