ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠανκέϊκ σαν ρολά κανέλαςΠάνκεϊκ σαν ρολά κανέλας

 

10' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε pancakes με αριάνι, ξεκινάμε χτυπώντας σε ένα μπολ με το σύρμα το αριάνι, τη βανίλια, το αυγό, τη ζάχαρη, 1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο και ελάχιστο αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο), μέχρι να φτιάξουμε έναν χυλό μετρίως πυκνό (να στάζει αργά από το κουτάλι).
  3. Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο.
  4. Μόλις μισολιώσει, ρίχνουμε στο τηγάνι 2-3 δόσεις από το μείγμα ίσες η καθεμία με 1/3 φλιτζανιού (οι δόσεις εξαρτώνται από το μέγεθος του τηγανιού).
  5. Ψήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι η άψητη επιφάνεια των πανκέικ να αρχίσει να βγάζει μικρές και πυκνές φουσκάλες. Γυρίζουμε με σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Κάθε φορά που ψήνουμε μία δόση, σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε την επόμενη.
  6. Σερβίρουμε τα πανκέικ με καρυδόψιχα, μέλι ή γλυκό κουταλιού βύσσινο ή μαρμελάδα κόκκινη και γιαούρτι της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών