20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 8Για τη σαλάτα
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο χυμό σαγκουινιού ή πορτοκαλιού, για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπλέντερ τις σταφίδες με το χυμό τους, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε. Αφήνουμε κατά μέρος.
Σαλάτα
- Κόβουμε το ξινόμηλο στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και στη συνέχεια το κόβουμε σε λεπτές φέτες (με τη φλούδα).
- Ρίχνουμε τις φέτες μήλου και μαραθόριζας σε ένα μπολ με κρύο νερό και το χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσει το μήλο και να παραμείνει τραγανή η μαραθόριζα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και τα 2/3 της σάλτσας που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το σπανάκι σε μεγάλη πιατέλα, συμπληρώνουμε με το ξινόμηλο και τη μαραθόριζα, στραγγισμένα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε.