ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαπαρδέλες με πιπεριές κέρατο και βασιλικόΠαπαρδέλες με πιπεριές κέρατο και βασιλικό
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Για τις παπαρδέλες με μανιτάρια, κολοκύθα και μπούκοβο, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, την κολοκύθα, το σκόρδο και το μπούκοβο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  4. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το θυμάρι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, τα ζυμαρικά, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με μανιτάρια, κολοκύθα και μπούκοβο με την τριμμένη παρμεζάνα.

Ένα φρουτώδες λευκό Viognier!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών