20'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
10'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4 - 6Για τη γέμιση
Για το άλειμμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το ρολό κοτόπουλου ξεκινάμε και σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά, προσθέτουμε 2 - 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
Γέμιση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη μαντζουράνα, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ρολό
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε μια λεία επιφάνεια και ρίχνουμε το μείγμα κιμά.
- Το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 2 εκ. και στο κέντρο του, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, ρίχνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
- Πλάθουμε σε ρολό, εγκλωβίζοντας τη γέμιση.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το άλειμμα.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε ομοιόμορφα το ρολό, βάζουμε προσεκτικά στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά στην επιφάνεια.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 10 λεπτά το ρολό να «σταθεί» και κόβουμε σε μέτριες φέτες.
- Συνοδεύουμε το ρολό κοτόπουλου με κρεμμύδια, μανιτάρια, θυμάρι με ψητές πατάτες φούρνου.
Ένα καλοφτιαγμένο Chardonnay, περασμένο από βαρέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 127.