Ισως το ιδανικότερο φαγητό για κάλεσμα, καθώς είναι ευπαρουσίαστο και σερβίρεται εύκολα. 

20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα ντομάτας

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει κατά το 1/4 το σκεύος και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με τη μουστάρδα, το λάδι, αλατοπίπερο και το θυμάρι. Σε μια λεία επιφάνεια στρώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα (για να μη λερώσουμε) και απλώνουμε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω. Το ανοίγουμε όσο καλύτερα μπορούμε και το αλείφουμε με το μείγμα της μουστάρδας.
  4. Βάζουμε στο κέντρο τις μελιτζάνες και σκορπίζουμε την ντομάτα, το βασιλικό, το τυρί και αλατοπίπερο. Τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ρολό και το δένουμε, με πυκνά δεσίματα, με σπάγγο μαγειρικής. Το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από τη μία πλευρά. Το γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει τραγανή κρούστα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αφαιρούμε το σπάγγο. Βάζουμε το ρολό σε πιατέλα και κόβουμε σε φέτες.
  5. Σάλτσα: Παράλληλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ ή στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. Αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος και σερβίρουμε δίπλα στο κοτόπουλο για να βάζει ο καθένας στο πιάτο του όση θέλει. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα με κάππαρη και ελιές.
  6. Στα ποτήρια μας: Οι μελιτζάνες αγαπούν τα κόκκινα. Ενα χαρμάνι Syrah - Κοτσιφάλι από την Κρήτη, ένα Ξινόμαυρο.
  7. Συμβουλές: Τα ρολά τα σερβίρουμε κομψά σε πιατέλα, κομμένα σε φέτες. Για τη δική μας ευκολία, μπορούμε να πάμε στον κρεοπώλη μας τη γέμιση και να του ζητήσουμε να φτιάξει το ρολό και να το περάσει στο ειδικό δίχτυ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών