ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα με ψητά λαχανικά και ρεβίθιαΣούπα με ψητά λαχανικά και ρεβύθια
5' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για την ταχινόσουπα σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1½ λίτρο νερό με λίγο αλάτι σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να κοχλάσει.
  2. Ρίχνουμε το ρύζι, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού.
  4. Ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από το ζεστό νερό του ρυζιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε άλλη 1 κουτάλα της σούπας και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός.
  5. Ρίχνουμε το χυλό σταδιακά στη ρυζόσουπα, ανακατεύοντας για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί και να χυλώσει η σούπα.
  6. Ελέγχουμε το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρουμε την ταχινόσουπα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών