40'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες
Υλικά
Κομμάτια: 6Για την κρέμα
Για το μάνγκο
Για τη βάση
Διαδικασία
Κρέμα
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Σκεπάζουμε καλά την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη, φροντίζοντας να κολλήσει η μεμβράνη πάνω στην κρέμα, για να μην κάνει πέτσα.
- Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 2 ώρες.
Μάνγκο
- Σε μια καθαρή κατσαρόλα βράζουμε τα κομμάτια του μάνγκο με το μέλι και τις σταγόνες βανίλιας σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από το μάνγκο.
- Αποσύρουμε, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρειαστούμε.
Βάση
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά, εκτός από το μαλακό αλεύρι, και ζυμώνουμε με το φτερό σε αργή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Τότε προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να το απορροφήσει.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη βάζουμε σε καθαρή επιφάνεια εργασίας και τη ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μας, ώστε να ανοίξει λίγο.
- Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό ισόπαχο φύλλο και τη στρώνουμε μέσα στις φόρμες, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Κόβουμε όση ζύμη εξέχει από αυτά.
- Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια από τις ζύμες σε διάφορα σημεία.
- Καλύπτουμε τις ζύμες με λαδόκολλα και τις γεμίζουμε έως επάνω με ωμό ρύζι. Αυτό το κάνουμε για να μην φουσκώσουν στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε τις τάρτες στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε τις λαδόκολλες με το ρύζι και αφήνουμε τα ταρτάκια να κρυώσουν.
Συναρμολόγηση
- Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και τη μοιράζουμε στα ταρτάκια (ή τη μοιράζουμε με κουτάλι).
- Καλύπτουμε με τα κομμάτια μάνγκο και σερβίρουμε.