20'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το πικάντικο μοσχαράκι με μανταρίνι αρχικά αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς το μοσχάρι και το αφήνουμε 1 ώρα εκτός ψυγείου.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τους κύβους μοσχαριού από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Αφαιρούμε το μοσχάρι με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι, το τζίντζερ και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10-12 λεπτά.
- Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρασί.
- Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον χυμό μανταρινιού και τη φλούδα και, μόλις αρχίσει να βράζει, ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
- Ρίχνουμε το ξίδι, το γάλα καρύδας και τον κουρκουμά, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα ή μέχρι να γίνει το κρέας.
- Συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ γλυκοπατάτας, πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο ή τον δυόσμο και σερβίρουμε το πικάντικο μοσχαράκι με μανταρίνι.