10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα με κριθαράκι, μπρόκολο και φέτα σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά τη 1 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει, για περίπου 10-15 λεπτά.
- Ανακατεύουμε πότε-πότε.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας νερό.
- Παράλληλα, βράζουμε το κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα τελευταία 3 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα μπουκετάκια του μπρόκολου - δεν θέλουμε να παραβράσουν.
- Σουρώνουμε το κριθαράκι και το μπρόκολο και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, ώστε να κρυώσουν γρήγορα.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το λάδι, το λεμόνι, τις μουστάρδες και τον κόλιανδρο. Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί, προσθέτουμε και το σοταρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα ή σε ατομικά μπολ και προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.