ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρουσκέτες με κολοκυθάκια και πεπεροντσίνοΜπρουσκέτες με κολοκυθάκια και πεπεροντσίνο

Ελληνική μπρουσκέτα με μικροσκοπικά κολοκυθάκια και γκρατιναρισμένη φέτα. Ψηθήκατε;

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Κομμάτια: 4

Διαδικασία

  1. Για τις Μπρουσκέτες με ψητά κολοκυθάκια και φέτα ξεκινάμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες ή σε κύβους, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 - 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  2. Ψήνουμε το ψωμί ελαφρώς στο φούρνο ή στην τοστιέρα, απλώνουμε σε κάθε φέτα τη σάλτσα ντομάτας ή αλείφουμε κάθε μία με 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας.
  3. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια και τελειώνουμε με τη φέτα ή το τυρί της αρεσκείας μας.
  4. Τρίβουμε πιπέρι και σερβίρουμε.
  5. Αν θέλουμε, τις γκρατινάρουμε για λίγο στο γκριλ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 77.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών