30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 2 στρούντελ

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε φέτες. 
  3. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τα καρύδια, την κανέλα και τις σταφίδες.
  4. Απλώνουμε το ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας μας, το αλείφουμε με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με ελάχιστο τριμμένο μπισκότο.
  5. Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και επαναλαμβάνουμε.
  6. Στρώνουμε από πάνω το τρίτο φύλλο, το βουτυρώνουμε και αδειάζουμε τη μισή από τη γέμιση.
  7. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό, από τη μακριά πλευρά των φύλλων, φροντίζοντας να μην φύγει από μέσα η γέμιση.
  8. Αλείφουμε την επιφάνεια του στρούντελ με βούτυρο και το χαράζουμε με μαχαίρι για να βγαίνει η υγρασία (μικρές μαχαιριές). Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο το δεύτερο στρούντελ.
  9. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών