ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣιουφιχτά με καλαμάρι, σαλάμι Λευκάδος και κάππαρηΣιουφιχτά με καλαμάρι, σαλάμι Λευκάδος και κάππαρη
40' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει 1 λίτρο νερό. Όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και τις αγκινάρες.
  3. Βράζουμε για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις κόβουμε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
  4. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, μέχρι να αρωματίσει το λάδι.
  5. Πετάμε το σκόρδο, προσθέτουμε τις αγκινάρες και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Δεν θέλουμε να μαλακώσουν πολύ, θέλουμε να μείνουν αλ ντέντε εσωτερικά και να ροδίσουν εξωτερικά.
  6. Παράλληλα, σε άλλο ευρύχωρο τηγάνι ή πλακερό ζεσταίνουμε τη στάκα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει ημίρρευστη και κιτρινοδιάφανη. Εκεί τηγανίζουμε τα αυγά μάτια και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Όταν είναι έτοιμες οι αγκινάρες, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι και τον μάραθο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.
  8. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά με τις αγκινάρες σε πιάτα, βάζουμε από 1 αυγό σε κάθε μερίδα και περιχύνουμε και με λίγη στάκα. Αν θέλουμε, σκορπίζουμε και λίγη παλαιωμένη γραβιέρα.

Στο ποτήρι μας: Θραψαθήρι, χαρμάνια με Πλυτό και Sauvignon blanc.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών