ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο κοτόπουλο με µυρωδικά και σάλτσα λεµονιούΦιλέτο κοτόπουλο με µυρωδικά και σάλτσα λεµονιού
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για το φιλέτα κοτόπουλου με τυρί, ζαμπόν και ντομάτα στο φούρνο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200° C.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κάρι και αλατοπίπερο και αλείφουμε με το μείγμα τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.
  3. Τα βάζουμε σε μέτριο ταψί και ψήνουμε για περίπου 7 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα, πάνω στα φιλέτα, την ντομάτα, το ζαμπόν και από πάνω το τυρί.
  5. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
  6. Ξεφουρνίζουμε, μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως μαζί με πράσινη σαλάτα.
  7. Στα ποτήρια μας: Ενα ωραίο λευκό κρασί με μέτριο σώμα και αρωματική ένταση.
  8. Ενα Σαββατιανό από τον αμπελώνα των Μεσογείων.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 88.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών