ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες: Τι περισσότερο ξέρει ο Πέσκιας;Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες: Τι περισσότερο ξέρει ο Πέσκιας;
15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με μπίρα και πορτοκάλι, αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα μπουτάκια στο καυτό λάδι για 5 - 6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  3. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα με τρυπητή κουτάλα.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  5. Επαναφέρουμε τα μπουτάκια, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με την μπίρα και το χυμό πορτοκαλιού.
  6. Μετά από 2 λεπτά, προσθέτουμε την πάπρικα και καυτό νερό τόσο ώστε να σκεπαστούν τα μπουτάκια κατά το ήμισυ.
  7. Μόλις κοχλάσει το υγρό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Αν πάλι στο τέλος έχουν μείνει παραπανίσια υγρά, σουρώνουμε τα στερεά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Προσθέτουμε το θυμάρι, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
  9. Συνοδεύουμε, το κοτόπουλο με μπίρα και πορτοκάλι, με πατάτες βραστές ή τηγανητές ή απλό ρύζι με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών