ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτοκεφτέδες με λεμόνι και θυμάρι συνοδεία πουρέ καρότουΚοτοκεφτέδες με λεμόνι και θυμάρι συνοδεία πουρέ καρότου
20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα κάππαρης

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρολό με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα κάππαρης, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου, το αυγό και το ασπράδι, τον μαϊντανό, τα καρότα, τη φρυγανιά, την πάπρικα, το λάδι και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε το μείγμα, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια μας με νερό, για να μην κολλάει ο κιμάς αλλά και για να δώσουμε στο μείγμα την απαραίτητη υγρασία.
  3. Πλάθουμε το μείγμα σε ρολό.
  4. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε το νερό.
  5. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, γυρνώντας το ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  6. Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και κρατάμε τον ζωμό από το ταψί στην άκρη.

Σάλτσα

  1. Πολτοποιούμε στο μούλτι την κάππαρη με τη μουστάρδα και 2 κουτ. σούπας ζωμό από το ταψί.
  2. Τον υπόλοιπο ζωμό τον βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το πολτοποιημένο μείγμα κάππαρης και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και να πήξει ελαφρώς.
  4. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε πιπέρι.
  5. Σερβίρουμε το ρολό με κιμά κοτόπουλου κομμένο σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα κάππαρης και γαρνίρουμε με ρύζι της αρεσκείας μας και σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό.

Μια κρητική Βηλάνα, μια κεφαλονίτικη Ρομπόλα, μια αρκαδική Μαντινεία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 45.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών