Πρώτη φορά φτιάχνει φέτος κουραμπιέδες η Kora και τους βλέπουμε να γίνονται κλασικοί! Μικρές μπουκίτσες, τραγανές αλλά και αφράτες, λιώνουν στο στόμα και αφήνουν πίσω τους αίσθηση καβουρδισμένου αμυγδάλου, φίνου βουτύρου και πραγματικής βανίλιας. Οι κουραμπιέδες (ή Koraμπιέδες όπως τους αποκαλούν) βγαίνουν σε συσκευασία των σαράντα κομματιών και εξαφανίζονται πριν το καταλάβεις.
Babka Wreath (γλυκό ψωμί με πλούσια ζύμη, σοκολάτα, φουντούκια και πραλίνα) θα είναι και φέτος διαθέσιμες.
Και άλλα πολλά έχει ετοιμάσει ο φούρνος της Αναγνωστοπούλου για τα Χριστούγεννα. Ακόμα μια πρωτιά στο γιορτινό μενού είναι τα μελομακάρονα, ισορροπημένα, εμπλουτισμένα με πορτοκάλι, κανέλα, γαρύφαλλο και στο τέλος πασπαλισμένα με πεκάν. Και καθιερωμένες όμως συνταγές, όπως η βασιλόπιτα (μυρωδάτο κέικ με καρύδια, πορτοκάλι και επικάλυψη κάστανου), το σοκολατένιο κέικ με λαχταριστή ganache ή το ChocolateΣε συνεργασία με τους μάστερ του πανετόνε από το Noble Pastry δημιούργησαν το KORA x Noble Pastry Lemon Meringue Panettone, τη δική τους ερμηνεία στο μιλανέζικο γλυκό ψωμί, με προζύμι Kora και λεμόνι confit, ενώ μαζί με τις chocolatières του Esophy ετοίμασαν σοκολάτες με κομμάτια καραμελωμένου κρουασάν και τα τραγανά Salted Sourdough Crunchies – κομμάτια από προζυμένιο ψωμί ολικής άλεσης, καλυμμένα με πικρή σοκολάτα και πασπαλισμένα με άφθονο ανθό αλατιού. Το carrot cake με βελούδινη επικάλυψη τυριού κρέμας και καβουρδισμένου βουτύρου, όπως και το ψωμί με καρπούς και φρούτα που ταιριάζει τέλεια με ένα παλαιωμένο τυρί, είναι αφορμές για γιορτή.
Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τ/210-36.27.855