ΑΓΟΡΑ

Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε τους κουραμπιέδες της Kora

Εθιστικοί κουραμπιέδες, πανετόνε με λεμόνι και σοκολάτες με καραμελωμένο κρουασάν είναι μερικά μόνο από τα εκλεκτά προϊόντα της γιορτινής συλλογής με γλυκές λιχουδιές που έφτιαξε η Kora.

13.12.2023
Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε τους κουραμπιέδες της Kora

Πρώτη φορά φτιάχνει φέτος κουραμπιέδες η Kora και τους βλέπουμε να γίνονται κλασικοί! Μικρές μπουκίτσες, τραγανές αλλά και αφράτες, λιώνουν στο στόμα και αφήνουν πίσω τους αίσθηση καβουρδισμένου αμυγδάλου, φίνου βουτύρου και πραγματικής βανίλιας. Οι κουραμπιέδες (ή Koraμπιέδες όπως τους αποκαλούν) βγαίνουν σε συσκευασία των σαράντα κομματιών και εξαφανίζονται πριν το καταλάβεις.

Για πρώτη φορά φέτος βρίσκουμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα στην Kora.

Chocolate Babka Wreath (γλυκό ψωμί με πλούσια ζύμη, σοκολάτα, φουντούκια και πραλίνα).
Όλα τα καλά που ετοίμασε για τις γιορτές ο φούρνος της Αναγνωστοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα βούτυρα του κουραμπιέ: 12 εξαιρετικά βούτυρα μικρών παραγωγών για να διαλέξετεΤα βούτυρα του κουραμπιέ: 12 εξαιρετικά βούτυρα μικρών παραγωγών για να διαλέξετε Και άλλα πολλά έχει ετοιμάσει ο φούρνος της Αναγνωστοπούλου για τα Χριστούγεννα. Ακόμα μια πρωτιά στο γιορτινό μενού είναι τα μελομακάρονα, ισορροπημένα, εμπλουτισμένα με πορτοκάλι, κανέλα, γαρύφαλλο και στο τέλος πασπαλισμένα με πεκάν. Και καθιερωμένες όμως συνταγές, όπως η βασιλόπιτα (μυρωδάτο κέικ με καρύδια, πορτοκάλι και επικάλυψη κάστανου), το σοκολατένιο κέικ με λαχταριστή ganache ή το Chocolate Babka Wreath (γλυκό ψωμί με πλούσια ζύμη, σοκολάτα, φουντούκια και πραλίνα) θα είναι και φέτος διαθέσιμες.

Salted Sourdough Crunchies – κομμάτια από προζυμένιο ψωμί ολικής άλεσης, καλυμμένα με πικρή σοκολάτα και πασπαλισμένα με άφθονο ανθό αλατιού.

Η Μαρία Αλαφούζου και η Ιάνθη Μιχαλάκη είναι οι ιδρύτριες της Kora.

Σε συνεργασία με τους μάστερ του πανετόνε από το Noble Pastry δημιούργησαν το KORA x Noble Pastry Lemon Meringue Panettone, τη δική τους ερμηνεία στο μιλανέζικο γλυκό ψωμί, με προζύμι Kora και λεμόνι confit, ενώ μαζί με τις chocolatières του Esophy ετοίμασαν σοκολάτες με κομμάτια καραμελωμένου κρουασάν και τα τραγανά Salted Sourdough Crunchies – κομμάτια από προζυμένιο ψωμί ολικής άλεσης, καλυμμένα με πικρή σοκολάτα και πασπαλισμένα με άφθονο ανθό αλατιού. Το carrot cake με βελούδινη επικάλυψη τυριού κρέμας και καβουρδισμένου βουτύρου, όπως και το ψωμί με καρπούς και φρούτα που ταιριάζει τέλεια με ένα παλαιωμένο τυρί, είναι αφορμές για γιορτή.

Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τ/210-36.27.855

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟι καλύτεροι φούρνοι στην ΑθήναΟι καλύτεροι φούρνοι στην Αθήνα

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Αρτοποιεία

Αθήνα

Κολωνάκι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών