ΕΞΟΔΟΣ

Δυο εξαιρετικοί σεφ για δύο βραδιές του Αυγούστου στη Μονεμβασιά

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς και ο Γιώργος Κατάρας πρωταγωνιστούν στις δύο γαστρονομικές βραδιές που διοργανώνει το ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο Kinsterna στη Μονεμβασιά.

25.07.2022| Updated: 26.07.2022
Δυο εξαιρετικοί σεφ για δύο βραδιές του Αυγούστου στη Μονεμβασιά

Στα εστιατόρια του Kinsterna, στον Άγιο Στέφανο, ο σεφ Γιώργος Χάψας κάνει πολύ καλή δουλειά αξιοποιώντας στα πιάτα του όσα βγάζει το κτήμα του ξενοδοχείου και προϊόντα ντόπιων παραγωγών. Αν σχεδιάζετε ταξίδι στα μέρη του, αξίζει να δοκιμάσετε τη σύγχρονη κουζίνα του στο Sterna, δίπλα στην βυζαντινή στέρνα που έδωσε στο ξενοδοχείο, που αφηγείται με διάφορους τρόπους την ιστορία του τόπου του, το όνομά του. Αυτόν τον Αύγουστο όμως, έχετε επιπλέον λόγους να βρεθείτε στο κρυμμένο ανάμεσα σε ελαιώνες, πορτοκαλεώνες και αμπέλια παλιό αρχοντικό της Μονεμβασιάς: οι δύο γαστρονομικές βραδιές, που το Kinsterna διοργανώνει με τον Όμιλο Τραστέλη, με τον οποίο συνεργάζεται εδώ και χρόνια, δένουν δύο μαγειρικές φιλοσοφίες με τις γεύσεις και τα υλικά της περιοχής.

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς

Ο Γιώργος Κατάρας
Η ταβέρνα Linos με το παλιό πέτρινο λιοτρίβι και το πατητήρι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟι Ρίζες είναι κάτι παραπάνω από ταβέρνα. Είναι η παλιά Μύκονος αυτοπροσώπωςΟι Ρίζες είναι κάτι παραπάνω από ταβέρνα. Είναι η παλιά Μύκονος αυτοπροσώπως

Ο πρώτος καλεσμένος είναι ο Αλέξανδρος Κοσκινάς, που έχει εργαστεί σε πολύ γνωστά ελληνικά ξενοδοχεία κι αποσπάσει πολλές διακρίσεις για την δημιουργική και φινετσάτη ελληνική κουζίνα του. Μαζί με τον σεφ του ξενοδοχείου θα παρουσιάσει ένα μενού μοντέρνας λογικής, που παντρεύει γεύσεις της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κέρκυρας, και της Μονεμβασιάς. Όσοι καθίσουν στις 2 Αυγούστου στον υπαίθριο χώρο της ταβέρνας Linos θα δοκιμάσουν μεταξύ άλλων γκόγκλες −τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Μονεμβασιάς− cacio e pepe, με αγκινάρες και σύγκλινο, και ένα εκσυγχρονισμένο μοσχαράκι σοφρίτο, σιγοψημένο στον πέτρινο ξυλόφουρνο, με αφρό μαϊντανού και γλυκό σκόρδο.

To εστιατόριο Sterna, στην καρδιά του ιστορικού κτιρίου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΈνα πολύ δυνατό γαστρονομικό καλοκαίρι στο κρητικό Daios CoveΈνα πολύ δυνατό γαστρονομικό καλοκαίρι στο κρητικό Daios Cove

Στις 23 Αυγούστου στη Mονεμβασιά θα βρεθεί ο Γιώργος Κατάρας, ο οποίος είχε ήδη διαγράψει ικανή πορεία −έχει περάσει από το περίφημο Geranium στην Κοπεγχάγη, έχει βρεθεί στο πλάι του Simon Rogan και του Nuno Mendes στο Λονδίνο κι υπήρξε sous-chef στο RIJKS, που έβαλε το ομώνυμο ολλανδικό μουσείο στον γαστρονομικό χάρτη− πριν ανοίξει το Venderveen στο Άμστερνταμ, όπου μαζί με την ομάδα του παρουσιάζουν ένα κουλ σενάριο υψηλής γευστικής αισθητικής. Ο ταλαντούχος σεφ, τη δουλειά του οποίου γνωρίσαμε και στη χώρα μας μέσω της συνεργασίας του με το εστιατόριο Hytra στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο να «αφουγκράζεται» τα υλικά. Έχει σχεδιάσει με τον Γιώργο Χάψα ένα μενού που αποτυπώνει μια casual εκδοχή του fine dining, βλέποντας με διαφορετική ματιά όσα παράγει η πελοποννησιακή γη.

Άγιος Στέφανος, Μονεμβασιά, Τ/27320-66.300

Εστιατόρια

Λακωνία

Πελοπόννησος

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών