ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αυτό το brunch της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης μυρίζει καλοκαίρι

Το τελευταίο κυριακάτικο pop-up brunch της σεζόν μπλέκει street food, γλυκά, παγωμένο καφέ, δροσερές μπίρες, κοκτέιλ ακόμη και αρχαία... γκάτζετ.

26.05.2022| Updated: 15.02.2024
Αυτό το brunch της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης μυρίζει καλοκαίρι

Είναι μια χαρά τα πιο κλασικά, δομημένα brunch, όπου όλοι κάθονται γύρω από ένα τραπέζι κι έρχονται αυγά, μπέργκερς, πάνκεϊκς κι ό,τι άλλο τέλος πάντων προτείνει κάθε μαγαζί για εκείνη την ώρα μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού, αλλά στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης έχουν άλλη… μέθοδο. Κι άλλη χάρη. Με εστιατόρια, καφέ, μπαρ και πειραματικά πρότζεκτ να απλώνουν πολλών λογιών καλούδια στους πάγκους που στήνονται κατά μήκος της στοάς και τον κόσμο να τριγυρίζει, να πιάνει θέση στους καναπέδες και στα σταντς με διάφορες λιχουδιές και ποτά ανά χείρας για να ξανασηκωθεί λίγο αργότερα για δεύτερη γύρα ή για μια βόλτα στα μαγαζιά της Αγοράς, το brunch γίνεται πιο παρεΐστικο, πιο διαδραστικό. Θυμίζει λίγο γευστικό φεστιβάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠέντε πλατείες-στέκια του καλοκαιριούΠέντε πλατείες-στέκια του καλοκαιριού

Και τον χειμώνα τα κυψελιώτικα ραντεβού της Κυριακής είχαν κόσμο, με τη Δημοτική Αγορά, την οποία διαχειρίζεται το Impact Hub Athens, να γεμίζει ακόμη κι όταν έξω έριχνε χιονόνερο − η κακοκαιρία δεν φαινόταν να πτοεί κανέναν από όσους έτρωγαν, έπιναν, έπιαναν κουβέντα με τους διπλανούς και χάζευαν βινίλια, ζωγραφιστά ρούχα, second hand είδη και ελληνικά προϊόντα στα μαγαζιά. Το τελευταίο pop-up brunch της σεζόν, αυτή την Κυριακή, 29 Μαΐου, έχει ανάλογα… κινητική και πολύ πιο καλοκαιρινή διάθεση, με τη λιακάδα σίγουρη και τις μουσικές του Pepper 96.6 FM να σιγοντάρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦάγαμε όλα τα burger της Αθήνας και αυτά είναι τα 10 καλύτεραΦάγαμε όλα τα burger της Αθήνας και αυτά είναι τα 10 καλύτερα

Το line up της Κυριακής θα έχει καφέ και κέικ φρούτων από το γειτονικό Morning Sweetie, ιταλικά γλυκά και τα αλμυρά cannoli από το κινητό γλυκατζίδικο Signora Athens, tempeh της Peace by Peas, καλοκαιρινά ρολάκια από το Feel Good Food, κραμπλ φυστικοβούτυρου και χορτοφαγικά χοτ ντογκ από το Nokela Project. Θα έχει επίσης bao buns και smoothies με φρέσκα φρούτα από το Yazhou, μπέργκερ του Tarantinο αλλά και μπουρίτος, τάκος και κεσαδίγιας από το El Burro. Οι μπίρες της αθηναϊκής μικροζυθοποιίας Alea Brewing Co., που όλο και εμπλουτίζει τις ετικέτες της, μαζί με τα κοκτέιλ του κυψελιώτικου Kapu έχουν αναλάβει να δροσίσουν όσους βρεθούν στη Φωκίωνος Νέγρη.

Αυτή τη φορά στην παρέα των συμμετεχόντων προστίθεται και το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά, που θα στήσει ένα γιορτινό τραπέζι – τροφή για πνεύμα, γεμάτο εφευρετικά «γκάτζετ» της αρχαιότητας, ενώ στην Δημοτική Αγορά θα επιστρέψει και η δημοφιλής Madame Ginger με το βιβλίο μαγειρικής Δε Κούκμπουκ, πλαισιωμένο από T-shirts, τσάντες και «νόστιμα» κεριά με αρώματα γλυκών.

 

Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη. Ωράριο: Από τις 11:00 έως τις 17:00. Είσοδος ελεύθερη. Ο χώρος της Αγοράς είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλες/ους – αμαξίδια, κατοικίδια, μικρούς & μεγάλους.

All day

Street food

Αθήνα

Κυψέλη

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών