ΕΞΟΔΟΣ

Flake: Για brunch στον νέο φούρνο-αδερφάκι του Kick στην Κυψέλη

Προζυμένιο ψωμί, μπριός με ραβέντι, babka και brunch στο καινούργιο μαγαζί της Κυψέλης.

24.05.2023| Updated: 15.02.2024
Flake φουρνος Κυψέλη

Ο φούρνος του Kick μεγάλωσε, αυτονομήθηκε και εδώ και λίγες εβδομάδες λειτουργεί με το όνομα Flake, από ξεχωριστό πόστο, απέναντι ακριβώς από το «αδερφάκι» του. Ο στενός, δροσερός πεζόδρομος της Σπετσοπούλας είναι το μόνο που διαχωρίζει τα δυό τους, αφού στα τραπέζια του καινούργιου μαγαζιού μπορείς όχι μόνο να δοκιμάσεις όσα φουρνίζει το νέο microbakery αλλά και να παραγγείλεις, όπως στο Kick, brunch και ποιοτικό καφέ.

Η αρχή έγινε πριν λίγα χρόνια όταν το Kick εμφανίστηκε στην οδό Σποράδων συνδυάζοντας πολλές διαφορετικές λειτουργίες: σέρβιρε καλό καλό, craft μπίρες και νόστιμα σνακ, φιλοξενούσε ανεξάρτητα brand ρούχων και αξεσουάρ και έγινε γρήγορα στέκι και για όσους έψαχναν ένα φωτεινό και ευχάριστο σημείο για να δουλέψουν με το λάπτοπ τους. Τώρα, μία από τις πολλές όψεις του μαγαζιού έχει πάρει τον χώρο που χρειαζόταν για να αναπτυχθεί και άλλο μέσα από πειραματισμούς και μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων.

Μπριός με ραβέντι και crumble κανέλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚανελέ, pastel ή κουίν αμάν; Μίνι οδηγός για όσα ξεφουρνίζονται στην πόληΚανελέ, pastel ή κουίν αμάν; Μίνι οδηγός για όσα ξεφουρνίζονται στην πόλη Στο Flake ζυμώνουν και ψήνουν καθημερινά το ψωμί τους: προζυμένια καρβέλια από αλεύρι ολικής άλεσης και πίτουρο. Κάποια από αυτά τα χρησιμοποιούν στα πρωινά που σερβίρουν και τα υπόλοιπα είναι διαθέσιμα προς πώληση στα ράφια του φούρνου. Στα ίδια ράφια συναντήσαμε επίσης ένα τραγανό, λαδένιο, υβρίδιο μεταξύ φοκάτσιας και τυρόψωμου, με φέτα και ντοματίνια αλλά και αρκετές επιλογές από γλυκά φουρνιστά, όπως μια αφράτη babka με θρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης. Δοκιμάσαμε και ένα brioche roll με άρωμα πορτοκαλιού που, ενώ ήταν νόστιμο, θα ήθελε λίγο ακόμη χρόνο στον φούρνο και βρήκαμε πρωτότυπη την ιδέα με το ραβέντι (ή rhubarb). Το ξινούτσικο λαχανικό που αγαπούν οι Άγγλοι και δεν συναντάμε συχνά στα μέρη μας έδινε χαρακτήρα στα brioche που συνοδεύονταν επίσης από crumble κανέλας.

Η ομελέτα του Flake έχει πίκλες κρεμμυδιού και δροσερή κρέμα σχοινόπρασου

Φοκάτσια, avocado toast και αυγά στο Flake

Με τα ίδια ψωμιά που πωλούνται στο κατάστημα, ετοιμάζουν και σάντουιτς με προσεγμένα υλικά και χειροποίητες παρασκευές. Τη μέρα που βρεθήκαμε εκεί ο κατάλογος είχε φοκάτσια με χούμους καρούτου, φέτα, πίκλες κρεμμυδιού, παντζάρι και μυρωδικά αλλά και μία ακόμα φοκάτσια γεμιστή με σαλάμι Δράμας, γαλένι, μαρμελάδα ντομάτας, τσίλι και σπανάκι baby.

Όποιος θέλει να φάει κάτι πιο ολοκληρωμένο θα βρει αρκετές προτάσεις για brunch (αρκετές από τις οποίες και vegan) -από ένα καλοφτιαγμένο avocado toast με μπούκοβο και μυρωδικά (και το σπιτικό ψωμί τους), μέχρι overnight porridge ή ένα μελάτο αυγό που συνοδεύεται από ψωμί και βούτυρο, χειροποίητη μαρμελάδα εποχής και γραβιέρα Σύρου. Ψηφίζουμε και την ομελέτα φούρνου με πατάτες και μανιτάρια που, πριν σερβιριστεί, μάλλον πατιέται ελαφρά σε πρέσα και τραγανίζει ευχάριστα στην επιφάνειά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧατσαπούρι και γεμιστά πουγκάκια στον νέο γεωργιανό φούρνο της ΚυψέληςΧατσαπούρι και γεμιστά πουγκάκια στον νέο γεωργιανό φούρνο της Κυψέλης ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚυψέλη: Πού τρώμε γύρω απ’ τη Δημοτική ΑγοράΚυψέλη: Πού τρώμε γύρω απ’ τη Δημοτική Αγορά

Flake

Σποράδων 24, Κυψέλη
  • Ωράριο: Καθημερινά: 09:00-17:00

Αρτοποιεία

Αθήνα

Κυψέλη

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών