ΕΞΟΔΟΣ

Γιατί το μπαρ Kolokotroni 9 μπορεί να γίνει το μπαρ σας

Το πρωί καφέ, από το απόγευμα και μετά ποτάδικο και κοκτεϊλάδικο. Το Kolokotroni 9 στο κέντρο της Αθήνας είναι φτιαγμένο με τα υλικά που κάνουν τα μαγαζιά στέκια.

23.01.2023| Updated: 27.01.2023
Γιατί το μπαρ Kolokotroni 9 μπορεί να γίνει το μπαρ σας

Τo Kolokotroni 9 είναι για μένα case study. Για το πώς καταφέρνει να είναι από τα πιο φρέσκα και μπιτάτα μπαρ της πόλης, χωρίς ίχνος οίησης, χωρίς ίχνος διαφήμισης, χωρίς να πασχίζει να είναι στις λίστες με τα καλύτερα σε έντυπα και sites. Μια σταλιά μαγαζί, μια σούδα μέσα σκέτη ζάχαρη, λίγα τραπεζάκια έξω, ευλογημένο από την αύρα της στοάς που το έχει στον κόρφο της, από τις φουντωτές νεραντζιές της Κολοκοτρώνη που το κρύβουν σαν φυλαχτό. Ποτάδικο, κοκτεϊλάδικο, το πρωί καφέ, κουλ αλλά και αντι-κούλ, γιατί βγάζει τη γλώσσα στο κορδωμένο κουλ. Φτιαγμένο με τα υλικά που κάνουν τα μαγαζιά στέκια, με υφή παλιού μπαρ, όμως τωρινό, με ποτά φανταστικά, κλασικά και δημιουργικά, χωρίς πυροτεχνηματικές εμπνεύσεις, με γνώση, με νοιάξιμο, με γλυκιά εξυπηρέτηση, με ωραίο, ανθρώπινο κόσμο, όχι χίπστερ, αλλά χορτασμένους, ανθρώπινους ανθρώπους.

Μου λείπει αυτό και γι’ αυτό το σημειώνω: Βγαίνεις σε ορισμένα μαγαζιά και είναι σαν να βουτάς σε μια θάλασσα πόζας. Σφίγγεσαι και εσύ αυτομάτως, κοιτάς λαίμαργα γύρω σου, κολλάς στο κινητό σου αντί να κοιτάς τον απέναντί σου, φωτογραφίζεις, φωτογραφίζεσαι, ανεβάζεις, δεν ανεβαίνεις όμως εσύ, ξεχνάς γιατί βγήκες. Για να μιλήσεις, να φλερτάρεις, να πιεις, να χορέψεις. Και κάπου εκεί έχεις χάσει την εσωτερική λογική της εξόδου και τη θεραπευτική της ωφέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣMarbella: το νέο γαστρομπάρ στο Παγκράτι έχει ένα κρυμμένο ατούMarbella: το νέο γαστρομπάρ στο Παγκράτι έχει ένα κρυμμένο ατού

Τα ποτά του 9: καλή πρώτη ύλη, ωραίες μπράντες, δουλεμένες μείξεις, ωραία αρώματα, γνώση καλή της ισορροπίας, του μέτρου. Φρούτα, βότανα, λουλούδια σε ποτά μεταξωτά. Θα απολαύσεις και ένα καλό ρούμι σκέτο, μια τεκίλα, αλλά και κοκτέιλ, ό,τι αγαπάς.

Μαζί με τα ποτά, οι μουσικές. Μαγαζί που σκορπά τη χαρά του πάρτι συχνά πυκνά με εκλεκτούς DJ της πόλης. Να, τις προάλλες είχε τον Πατρελάκη, προχθές τον Σεραφείμ Τσωτσώνη. Resident DJ o Manos Aiora, κατά κόσμον Μάνος Γιακουμάκης, ο ιδιοκτήτης του μπαρ. Ένας λεπτός άνθρωπος, φίνος, μουσικός, βιντεάς, ένας ωραίος χίπης. Δείτε τις φωτογραφίες του στο Ίνσταγκράμ του, τα ταξίδια του, τη ματιά του, φυσάει.

Απορώ που δεν το έχουν πιάσει τα μέσα το Kolokotroni 9. Απορώ που δεν το έχω γράψει τόσο καιρό. Κάπου χάθηκα μέσα στην πόζα κι εγώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣAfter office: 10 μπαρ στην Αθήνα για να βγούμε μετά το γραφείοAfter office: 10 μπαρ στην Αθήνα για να βγούμε μετά το γραφείο

Kolokotroni 9

Κολοκοτρώνη 9, Αθήνα
  • Τηλέφωνο: 6981-71.33.89
  • Ωράριο: Aνοιχτά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, εκτός Κυριακής

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Κ», τεύχος 1025.

All day

Καφέ

Μπαρ

Αθήνα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών