ΕΞΟΔΟΣ

After office: 10 μπαρ στην Αθήνα για να βγούμε μετά το γραφείο

Ποιος δεν έχει ανάγκη από ένα ποτό μετά το γραφείο; Να πάρει μια ανάσα μέχρι να πάει σπίτι και να μιλήσει λίγο χαλαρά με -ή χωρίς- τους συναδέλφους;

17.11.2022| Updated: 18.11.2022
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
After office: 10 μπαρ στην Αθήνα για να βγούμε μετά το γραφείο

Οι μέρες είναι δύσκολες και η δουλειά αυξημένη, τόσο που το ποτό μετά το γραφείο σχεδόν επιβάλλεται. Βρίσκουμε λοιπόν, διάφορες αφορμές για να βρεθούμε με φίλους ή συναδέλφους μετά τη δουλειά. Είτε θέλετε να γιορτάσετε τη μέρα του Beaujolais Nouveau (που είναι σήμερα), είτε να πιείτε ποιοτικά κοκτέιλ και ποτά και να τσιμπολογήσετε νόστιμο barfood, στην Αθήνα υπάρχει κάτι για όλους.

Grasshoppers: Το μπαρ πίσω από τη Στέγη

Όσοι ψάχνουν ένα ωραίο, αεράτο σημείο για να δώσουν ραντεβού μετά τη δουλειά, να πιουν καλά ποτά, να τσιμπήσουν νόστιμο bar food και να ακούσουν ωραία μουσική, το Grasshoppers είναι η ιδανική επιλογή. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο Πέτρος Ζήσου, ιδιοκτήτης του Naif που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Στον κατάλογο βρίσκουμε επιλεγμένες ετικέτες ποτών και κρασιών, επτά κλασικά κοκτέιλ και οκτώ signature προτάσεις. Πλάι στα ονόματα των τελευταίων αναγράφεται το γευστικό τους προφίλ αλλά και το ποτήρι στο οποίο σερβίρονται, μια λεπτομέρεια που δείχνει φροντίδα. Παραγγέλνουμε παγωμένο, καλοφτιαγμένο Dry Martini και το Fervid, μια καπνιστή, umami εκδοχή της Μαργαρίτας με μεσκάλ, ράσμπερι, τζίντζερ, λάιμ, ντοματίνι και bitters. Το γλυκόπικρο Coarse, με Campari, cherry brandy, σιρόπι πικραμύγδαλου, σέλερι και λάιμ μας ανοίγει την όρεξη, ενώ το δροσερό Flying lovers με την ginger beer και το αγγούρι θα σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι το κονιάκ που εδώ αποκτά καλοκαιρινό χαρακτήρα. Για το ποιοτικό τσιμπολόγημα έχει φροντίσει ο σεφ του Naif, Νίκος Ντάνος. Οι φαν του απεριτίβο θα χαρούν ιδιαιτέρως με τις επιλογές: από το ντιπ γκοργκοντζόλας με (τέλεια) κριτσίνια και φρυγανισμένο ψωμί, και τα προσεγμένα πλατό τυριών και αλλαντικών μέχρι το vitello tonato με φύλλα μουστάρδας, καπνιστό χέλι, κάππαρη και wakame. Σε tramezzini (μαλακό ψωμάκι χωρίς την κόρα) έρχεται το τόσο-όσο αναβαθμισμένο κλαμπ σάντουιτς με μοτσαρέλα, προβολόνε, μορταδέλα, σαλάμι pepita και φύλλα αγκινάρας.

Ευρυδάμαντος 6, Νέος Κόσμος, Τ/210-93.40.708

Uncle Tans: Σιγκαπουρινό after office

Το μικρούλη μπαρ στον πεζόδρομο πίσω από τη Μαρίνα Ζέας μας υποδέχεται από το απόγευμα με θεματικά dj sets, live και τα πιο ιδιαίτερα ποτά. Πού αλλού στην Αθήνα μπορείς να πιεις baijiu -το «εθνικό» ποτό της Κίνας- μέσα από μικροσκοπικά κολονάτα ποτήρια, χαζεύοντας ένα ενυδρείο με πλαστικά κοράλλια ή «τσιμπώντας» λούτρινα με τη δαγκάνα; Ο bar manager Πέτρος Μυτιληναίος πειραματίστηκε με ασιατικά ποτά και υλικά, για να δώσει αέρα Ταϊλάνδης στις επιλογές του καταλόγου. Το So Kiasu!, ένα «μοχίτο» με σάκε, λάιμ, σόδα, βασιλικό και cordial γκρέιπφρουτ, όπως και το πλούσιο και απαλό Batta, με κρέμα γάλακτος, midori (λικέρ από γιαπωνέζικο πεπόνι), λικέρ κακάο και λικέρ μέντα είναι μερικές μόνο από αυτές. Το δε Singapore Sling είναι το φόρτε τους και φτιάχνεται με την αυθεντική συνταγή, ελαφρώς εκσυγχρονισμένη.

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, Τ/210-45.10.011

 

Zebra: After office στα Βόρεια

Όταν ο Χρήστος Χουσέας –καταξιωμένος mixologist, γνωστός από το 42 Bar– επιμελείται τον κατάλογο και ο Ηλίας Μαρινάκης βρίσκεται πίσω από την μπάρα, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Σύγχρονο, κομψό και γεμάτο ζωντάνια, το Zebra στο Νέο Ψυχικό έχει χαρακτήρα – και αυτό από μόνο του είναι λόγος να το επισκεφθεί κανείς. Το προτείνουμε για ποτό μετά τη δουλειά ή για αργότερα, το βράδυ. Όλα τα κοκτέιλ είναι προσεγμένα στη λεπτομέρεια, ενώ έμφαση έχει δοθεί στην κατηγορία του Dry Martini, το οποίο έρχεται απόλυτα ισορροπημένο και συναρπαστικό. Πίνουμε το Zebra Spritz με Martini Bitter αρωματισμένο με φράουλες, Aperol, homemade νέκταρ μαύρου κάρδαμου με κακάο, prosecco και bitters γκρέιπφρουτ. Όπως επίσης Major Arcana, τη δική τους παραλλαγή της Margarita, με ένα blend από παλαιωμένες τεκίλες, ρούμι, ελαιοσάκχαρα από γκρέιπφρουτ και Cointreau αρωματισμένο με χαμομήλι και φλούδες εσπεριδοειδών. Το φαγητό στην μπάρα είναι η καλύτερή μας!

Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό, Τ/693-40.80.904

Teras: Signature κοκτέιλ στην όμορφη αυλή

Καθόμαστε ή στην όμορφη αυλή ή στον προσεγμένο εσωτερικό χώρο, όπου ο Χάρης Ρηγάλος, ένας από τους ιδιοκτήτες και designer, έχει showroom με ιδιαίτερα έπιπλα που έχει σχεδιάσει ο ίδιος, και απολαμβάνουμε το ποτό ή το κοκτέιλ μας. Στον κατάλογο τα πάντα είναι ταξινομημένα με βάση τους αλκοολικούς βαθμούς και αυτό είναι μια πρωτοτυπία. Ξεκινώντας από το 0-0,5% με ευφάνταστες προτάσεις, όπως το Floreal Highball (βερμούτ χωρίς αλκοόλ, κορόμηλο, χαμομήλι, φασκόμηλο και sonic) συνεχίζει με δημιουργικά, ελαφριά cocktail που πάνε γάντι με τα απογεύματα στην αυλή του μαγαζιού. Ανεβαίνοντας σε αλκοολικούς βαθμούς συναντάμε και παραλλαγές κλασικών κοκτέιλ, με μίνιμαλ εμφάνιση και ισορροπημένη γεύση αλλά και signature προτάσεις–έκπληξη. Δοκιμάστε το Butter Call Saul με τεκίλα, μεσκάλ, ψημένο καλαμπόκι, εσπεριδοειδή, μπαχαρικά και βούτυρο ή το Peter Poppins που συνδυάζει κονιάκ και παλαιωμένο ρούμι μαζί με σέρι και αρωματικά bitters. Σερβίρεται και ζεστό. Στον κατάλογο βρίσκουμε και νόστιμο barfood.

Τέρας, Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, T/ 211-41.80.653

 

 

Norman Athens Bar: Ποτό στα όρθια και ωραία μουσική

Σε ένα μικροσκοπικό στενάκι στο Μοναστηράκι, στη Νορμάνου το Norman Athens Bar έφερε έναν αέρα ανανέωσης στην περιοχή. Στο μικροσκοπικό, ντιζαινάτο μπαράκι δίνουμε ραντεβού μετά το γραφείο το απόγευμα για aperitivo και σπιτικά αναψυκτικά Ήδιστον και το βράδυ για τα ιδιαίτερα κοκτέιλ με μαγειρέματα και πρωτότυπα blends. Πάρτε για παράδειγμα το Hibiscus rose mojito με ρούμι, φύλλα μέντας, τριαντάφυλλο Χίου και σπιτικό σιρόπι ιβίσκου και το Mexican flight με τεκίλα, λικέρ πορτοκαλιού και σπιτικό σιρόπι από τσίλι και ροζ αλάτι.

Νορμάνου 6, Μοναστηράκι, Τ/210-33.16.943

 

Abstract: Πίσω από το μουσείο Γουλανδρή

Τι σχέση έχει το abstract κίνημα με τα κοκτέιλ που πίνουμε το βράδυ στο Παγκράτι; Στο ομώνυμο μπαρ θα βρείτε μια πιτσιλωτή Μαργαρίτα που παραπέμπει στα έργα του Πόλοκ, ένα Sour εμπνευσμένο από τον Μοντριάν και ένα Daiquiri που εκτός από φράουλα, λευκό πιπέρι, λάιμ και μέντα έχει εντυπωσιακή εμφάνιση που θυμίζει την τεχνική του marbling. Πολλές μαγειρικές παρασκευές και ώρες προετοιμασίας κρύβονται πίσω απ’ όσα ετοιμάζει ο head bartender Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος. Δοκιμάστε και το Ζόμπι που σερβίρεται πάνω σε ένα βουνό από shaved ice. Τα φωτογενή κοκτέιλ θα τα δοκιμάσετε στον μέσα χώρο, κάτω από νέον φώτα ή στον χαριτωμένο πεζόδρομο στο πλάι του μαγαζιού.

Αρκτίνου 10, Παγκράτι, T/6941-611.619

“Έπρεπε” όλοι οι δρόμοι να οδηγούν στην Κυψέλη

Με πιασάρικο όνομα και άπλα στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης, το Έπρεπε έγινε πολύ γρήγορα σημείο συνάντησης. Πίσω από το project βρίσκεται η ομάδα από τις Σεϋχέλλες του Μεταξουργείου, ενώ τα ποτά επιμελείται ο Νικόλας Μοσχονάς (Three Donkeys, Τήνος) ο οποίος προτείνει κλασικά κοκτέιλ σε ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Η Μαργαρίτα φτιάχνεται με Falernum και Curacao στη θέση του λικέρ πορτοκαλιού, αποκτώντας έναν αρκετά tiki χαρακτήρα, το Dry Martini είναι ελαφρώς καπνιστό, ενώ στο Daiquiri αξιοποιούνται υλικά που περισσεύουν στην κουζίνα – για παράδειγμα, μέχρι πρόσφατα ετοίμαζαν το σιρόπι του με ρόκα, δυόσμο και περγαμόντο. Παρομοίως, με zero waste φιλοσοφία γίνεται και το σερβίρισμα των ποτών, σε προσεγμένα ποτήρια, με ωραίο πάγο, αλλά καμία γαρνιτούρα. Τα κρασιά του καταλόγου είναι αποκλειστικά φυσικής οινοποίησης, από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Όσο για την μπίρα, φτιάχνεται ειδικά για το μπαρ από την αθηναϊκή μικροζυθοποιία Noctua. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα τα πιείτε ξεροσφύρι, πάντως. Αντί ξηρών καρπών, τρατάρουν τηγανητούς γίγαντες με μπαχαρικά ή πίκλες καρότου και κουνουπιδιού, ενώ στη λίστα με το αρκετά φιλόδοξο bar food -άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο εύστοχο- θα βρείτε σίγουρα κάτι που θα τραβήξει την προσοχή σας.

Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη, Τ/210-86.44.910

 

Απεριτίφ: Όχι ένα, ούτε δύο αλλά 9 απεριτίφ κοκτέιλ!

Μετράει μόλις λίγους μήνες στην αγαπημένη γειτονιά του Παγκρατίου και έχει ήδη γίνει προορισμός για πολλούς Αθηναίιους για το πολυπόθητο ποτό μετά το γραφείο. Στον κατάλογο που σχεδίασε ο bartender Νίκος Τριανταφύλλου (Noema, Scorpios) και εκτελεί ο Κωνσταντίνος Ντίκας βρίσκουμε εννέα απεριτίβο κοκτέιλ. Τα κλασικά spritz είναι εδώ σε πιο ασυνήθιστες εκδοχές όπως το λεμονάτο Bianco με λευκό bitter, το Hugo με λικέρ αφροξυλιάς, προσέκο και σόδα ή το ισορροπημένο Mediterraneo με λικέρ μαστίχας, κουμκουάτ και περγαμόντου που συνοδεύεται επίσης από προσέκο και σόδα. Ενδιαφέρον έχει και ο συνδυασμός του λικέρ καφέ με λικέρ κερασιού και τόνικ στο Spritz al caffe. Ένα κλασικό Negroni και πέντε παραλλαγές του, με βάσεις όπως το σάκε ή το μεσκάλ στη θέση του τζιν, συμπληρώνουν τον κατάλογο των κοκτέιλ.

Δικαιάρχου 57Α, Παγκράτι, Τ/210-75.25.398

 

Στο La cigale… Le Beaujolais Nouveau arrive!

Ο Alexandre και ο Grégory, δύο Γάλλοι με καταγωγή από τα νότια της χώρας, έφτιαξαν το La Cigale, ένα μπαρ-μεζεδοπωλείο με αναφορές στην Προβηγκία. Εδώ σήμερα γιορτάζουμε τη μέρα του Beaujolais Nouveau! Στον κατάλογο βρίσκουμε κρασιά μικρών παραγωγών από τη Γαλλία και την Ελλάδα, αν και για τώρα πολύ λίγα από αυτά είναι διαθέσιμα σε ποτήρι. Ενδιαφέρον έχουν και τα signature cocktails χαμηλού αλκοολικού βαθμού που φτιάχνουν με βάση το κρασί, όπως το «Fernandel» με κόκκινο κρασί, αμαρέτο, κράνμπερι και λεμόνι. Εδώ βρίσκει κανείς και ποτά από τη Γαλλία, όπως το απεριτίφ Ricard, που ανήκει στην κατηγορία των παστίς. Οι χαλαροί και ανεπιτήδευτοι μεζέδες συνοδεύουν ωραία το κρασί. Έμπνευση και γι’ αυτούς είναι η Νότια Γαλλία και οι γεύσεις από την παιδική ηλικία των ιδιοκτητών.

Τιμοθέου 1-3, Παγκράτι, Τ/210-75.12.054

 

Tap 27: Για όσους προτιμούν την craft μπίρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tap 27 (@tap27_athens)

Άνοιξε πριν από λίγες μέρες στην Ερατοσθένους σε μια γειτονιά όπου έλειπε ένα taproom. O Nomad brewer (Mustaki Brewery) Παναγιώτης Κρίκης και ο συνεργάτης του Κώστας Πασχίδης, έστησαν με πολύ μεράκι ένα σύγχρονο taproom με craft μπίρες κυρίως από Έλληνες μικροζυθοποιούς αλλά και κάποιες σπάνιες από τη διεθνή αγορά, όπως η Omnipolo. Στα taps βρίσκουμε δέκα μπίρες που αλλάζουν συχνά ανάλογα με το τι νέο βγαίνει στην αγορά. Οι μισές είναι από τη Mustaki Brewery και από συνεργασίες που κάνουν με τη Sourmena και την Alea και οι άλλες μισές προσεκτικές επιλογές που γίνονται από τους ιδιοκτήτες. Μετά το γραφείο τι καλύτερο από το να πιούμε μπίρες, να δοκιμάσουμε καινούριες και μιλήσουμε για τα αγαπημένα μας θέματα.

Ερατοσθένους 27, Παγκράτι, Τ/210-75.16.849

 

All day

Wine Bar

Καφέ

Μπαρ

Αθήνα

Κυψέλη

Νέο Ψυχικό

Νέος Κόσμος

Παγκράτι

Πειραιάς

Ψυρρή

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών