Μπορεί να περιμένουμε πώς και πώς τον κεντρικό πρωταγωνιστή, πολλές φορές όμως αυτά που κλέβουν την παράσταση στο επίσημο τραπέζι είναι τα «τριγύρω», όλοι εκείνοι οι μεζέδες που ανοίγουν την όρεξη και δίνουν το σύνθημα της γιορτής. Και τα λουκάνικα είναι από τα αγαπημένα μας, ιδίως όταν δεν περιέχουν συντηρητικά και παράγονται με φυσικά υλικά. Τα λουκάνικα αυτά έχουν μεν μικρή διάρκεια ζωής, αλλά είναι σαφώς πιο υγιεινά και πιο νόστιμα. Στην αγορά μπορούμε να βρούμε λουκάνικα μικρών και μεγαλύτερων παραγωγών από όλη την Ελλάδα, που είναι ό,τι πρέπει για τα γιορτινά μαγειρέματα. Και βέβαια, μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας – παρακάτω σας έχουμε όλα τα μυστικά από τους μάστορες του είδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧαμ, ζαμπόν ή χοιρομέρι; 4 συνταγές, ιδέες και συμβουλές για το γιορτινό τραπέζιΧαμ, ζαμπόν ή χοιρομέρι; 4 συνταγές, ιδέες και συμβουλές για το γιορτινό τραπέζιΤι θα λέγατε λοιπόν για μια πεντανόστιμη και πλούσια αλμυρή πουτίγκα που εκτός από το γιορτινό τραπέζι είναι και ό,τι πρέπει για το brunch της επόμενης μέρας; Ή ένα σαγανάκι πικάντικο με λουκάνικο γλυκοπατάτες, κάστανα και κατσικίσιο τυρί; Είναι ένας μεζές λουκούμι. Αν θέλετε να ανεβάσετε και άλλο το επίπεδο των μερακλίδικων γεύσεων μπορείτε να φτιάξετε σεφταλιές με καβουρμά και λουκάνικο, ένα εντυπωσιακό πρώτο πιάτο που θα ενθουσιάσει την οικογένεια ή την παρέα. Κανείς δεν θα τους πει όχι.

Δείτε εδώ 15 γιορτινές συνταγές με λουκάνικο:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών