Για το αναστάσιμο δείπνο σας προτείνουμε την καταπραϋντική μαγειρίτσα, σε διάφορες παραλλαγές, χορτόσουπα περαστή, με συκωταριά στο τηγάνι ή μια μαγειρίτσα με σύγκλινο και αυγολέμονο με γιαούρτι. Η μαγειρίτσα είναι σκέτο βάλσαμο και προετοιμάζει άριστα τον οργανισμό για την κρεοφαγία της Λαμπρής, μετά από έστω και ολιγοήμερη νηστεία. Για όσους δεν την προτιμούν, υπάρχουν λαχταριστές συνταγές για ανοιξιάτικες μαγειρικές με αρνάκι, που μπορούμε βεβαίως να φτιάξουμε ως κύριο πιάτο και την Κυριακή του Πάσχα ή μια άλλη Κυριακή της άνοιξης. Μια πλούσια σαλάτα και ένα πικάντικο ντιπ μουστάρδας με κάππαρη, για να συνοδεύσουμε τα κόκκινα αυγά που θα τσουγκρίσουμε, συμπληρώνουν το αναστάσιμο δείπνο.

Το πάσχα της Ανάστασης
Ο ανοιχτός αγγλικός μπουφές στην κουζίνα της Οικίας Λη Φέρμορ, γεμάτος με πορσελάνες και κεραμικά ζωγραφισμένα στο χέρι, από το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη.

Το πάσχα της Ανάστασης
Ολόφρεσκα μυρωδικά από τον κήπο της οικίας.

Το πάσχα της Ανάστασης
Ετοιμασίες για το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου.

Το πάσχα της Ανάστασης
Πλένοντας χόρτα και μυρωδικά για τη σαλάτα και τη μαγειρίτσα.

Το πάσχα της Ανάστασης
Ετοιμάζοντας το αυγολέμονο της μαγειρίτσας.

Το πάσχα της Ανάστασης
Ετοιμάζοντας τη μαγειρίτσα της μανιάτικης έμπνευσης, με αρνάκι και κοτόπουλο.
Το πάσχα της Ανάστασης
Αφθονα φρέσκα κρεμμυδάκια για τη μαγειρίτσα.
Το πάσχα της Ανάστασης
Πυρετώδεις ετοιμασίες για το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου.
Το πάσχα της Ανάστασης
Μερικά από τα υλικά για το μαγειρίτσα μανιάτικης έμπνευσης. Φυσικά, δεν λείπει το σύγκλινο.
Το πάσχα της Ανάστασης
Φέρνοντας το Αγιο Φως, λίγο πριν το αναστάσιμο δείπνο.

Η φωτογράφηση έγινε στην οικία Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη και οι σεφ εμπνεύστηκαν από τα προϊόντα και τις συνταγές της περιοχής.

 


Δείτε εδώ 7 συνταγές για το αναστάσιμο δείπνο:

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών