ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕναλλακτική μαγειρίτσα: 10 μυρωδάτες σούπες για μετά την ΑνάστασηΕναλλακτική μαγειρίτσα: 10 μυρωδάτες σούπες για μετά την Ανάσταση Τι θα μαγειρέψετε το βράδυ της Ανάστασης; Μια κλασική καταπραϋντική μαγειρίτσα επιβάλλεται. Είναι σκέτο βάλσαμο για το στομάχι και προετοιμάζει άριστα τον οργανισμό για την κρεατοφαγία της Λαμπρής, μετά από έστω και ολιγοήμερη νηστεία. Εκτός από την κλασική, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές, όπως η χορτόσουπα περαστή με συκωταριά στο τηγάνι ή η μαγειρίτσα με σύγκλινο και αυγολέμονο με γιαούρτι. Για όσους δεν τρώνε εντόσθια, έχουμε να προτείνουμε λαχταριστά πιάτα με αρνάκι, που μπορούμε βεβαίως να φτιάξουμε ως κύριο πιάτο και την Κυριακή του Πάσχα ή μια άλλη Κυριακή της άνοιξης. Μια πλούσια σαλάτα και ένα πικάντικο ντιπ μουστάρδας με κάππαρη, για να συνοδεύσουμε τα κόκκινα αυγά που θα τσουγκρίσουμε, συμπληρώνουν τις προτάσεις μας για το αναστάσιμο δείπνο.

Όλες οι συνταγές φωτογραφήθηκαν στην οικία Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη και είναι εμπνευσμένες από τα προϊόντα της Μεσσηνίας και τις συνταγές της τοπικής κουζίνας.

Το πάσχα της Ανάστασης
Ο ανοιχτός αγγλικός μπουφές στην κουζίνα της Οικίας Λη Φέρμορ, γεμάτος με πορσελάνες και κεραμικά ζωγραφισμένα στο χέρι, από το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη.

Το πάσχα της Ανάστασης
Ολόφρεσκα μυρωδικά από τον κήπο της οικίας.

Το πάσχα της Ανάστασης
Ετοιμασίες για το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου.

Το πάσχα της Ανάστασης
Πλένοντας χόρτα και μυρωδικά για τη σαλάτα και τη μαγειρίτσα.

Το πάσχα της Ανάστασης
Ετοιμάζοντας το αυγολέμονο της μαγειρίτσας.

Το πάσχα της Ανάστασης
Ετοιμάζοντας τη μαγειρίτσα της μανιάτικης έμπνευσης, με αρνάκι και κοτόπουλο.
Το πάσχα της Ανάστασης
Αφθονα φρέσκα κρεμμυδάκια για τη μαγειρίτσα.
Το πάσχα της Ανάστασης
Πυρετώδεις ετοιμασίες για το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου.
Το πάσχα της Ανάστασης
Μερικά από τα υλικά για το μαγειρίτσα μανιάτικης έμπνευσης. Φυσικά, δεν λείπει το σύγκλινο.
Το πάσχα της Ανάστασης
Φέρνοντας το Αγιο Φως, λίγο πριν το αναστάσιμο δείπνο.

 

Δείτε εδώ 7 συνταγές για το αναστάσιμο δείπνο:

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Συκώτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών