Διαφορετικές διατροφικές συνήθειες, ιδιαίτερες προτιμήσεις, κάποιες παραξενιές αλλά και η ανάγκη να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να δοκιμάσουμε νέες, φρέσκες και αναζωογονητικές γεύσεις μας οδηγούν σε νέες απίστευτα νόστιμες συνταγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαγειρίτσα: 15 μοναδικές συνταγές για το αναστάσιμο δείπνοΜαγειρίτσα: 15 μοναδικές συνταγές για το αναστάσιμο δείπνο

Άλλωστε η Άνοιξη με τα άφθονα μυρωδικά της, τα τρυφερά χορταρικά και τα βουτυράτα φρέσκα τυριά της είναι η ιδανική εποχή για να ετοιμάσουμε σούπες – ύμνους της φύσης: Μαραθόσουπες, μανιταρόσουπες, χορτόσουπες, σούπες με αγκινάρες, με μαρούλια και μυρωδικά, εμπλουτίζονται με αυγολέμονα, με τραχανά, με ξινοτύρια και γίνονται πιάτα υψηλής γευστικής αξίας. Όχι, δεν θα στερηθούμε το κρέας όσοι το αγαπάμε. Μπορεί να λατρεύουμε το μοσχάρι ή το κοτόπουλο αλλά να μην μπορούμε να ανεχθούμε συκώτια και άλλα εντόσθια στο φαγητό μας. Μαγειρίτσα με μοσχάρι, με κοτόπουλο, με συκωτάκια κότας θα μας ικανοποιήσουν απόλυτα και θα τις τιμήσουν και τα μικρά παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ10 συναρπαστικές μυζήθρες και ανθότυρα10 συναρπαστικές μυζήθρες και ανθότυρα από μερακλήδες τυροκόμους

Οι vegan θα τηρήσουν το έθιμο με μια μυρωδάτη σούπα με μανιτάρια και ταχίνι, οι χορτοφάγοι θα απολαύσουν μια πυκνή μαγειρίτσα με μανιτάρια και αυγολέμονο και όσοι αγαπούν το ψάρι θα τιμήσουν την μοναδική αγιορείτικη με βακαλάο.

Δείτε εδώ 10 συνταγές για εναλλακτική μαγειρίτσα:

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Συκώτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών