ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαγειρεύουμε γαρίδες

Ευκαιρίες για νόστιμα, γρήγορα και συχνά εξωτικά φαγητά μας δίνουν οι γαρίδες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες: από το κριθαρότο και το σαγανάκι μέχρι σοτέ η τηγανητές με τσίλι και λάιμ.

30.03.2020

 Ευκαιρίες για νόστιμα, γρήγορα και συχνά εξωτικά φαγητά μας δίνουν οι γαρίδες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες: από το κριθαρότο και το σαγανάκι μέχρι σοτέ η τηγανητές με τσίλι και λάιμ.

 

Στα σούπερ μάρκετ και στις ψαραγορές βρίσκουμε κατεψυγμένες γαρίδες Ατλαντικού και Ινδικού ωκεανού, Αργεντινής αλλά και υδατοκαλλιέργειας, από την Ισπανία και χώρες του Ισημερινού. Στις ελληνικές θάλασσες κυκλοφορούν 4 είδη. 

Διαβάστε περισσότερα για τη γαρίδα εδώ


 Οι καλύτερες συνταγές του Γαστρονόμου για γαρίδες

Γαρίδες σοτέ με σκόρδο και μπούκοβο

Γαρίδες με μανταρίνι και κινέζικο λάχανο

Γαρίδες φούρνου με ρύζι αρωματισμένο με σαφράν

Μεξικάνικες γαρίδες με τσίλι και λάιμ

Γαρίδες με μανέστρα στην κατσαρόλα

Γαρίδες τηγανητές, σαν ποπ κορν με κρέμα ελαιολάδου και κρόκου Κοζάνης

Γαρίδες με αβοκάντο, ντοματίνια και δυόσμο

Γαριδοκεφτέδες

Γαρίδες σαγανάκι

 Γαριδόσουπα

Αρωματικές γαρίδες με μάνγκο και αφράτη ταραμοσαλάτα

Φαχίτας με γαρίδες και αβοκάντο

Σπαγγέτι με γαρίδες και τσίλι

Πικάντικες γαρίδες με μανέστρα στην κατσαρόλα

Τηγανητό ρύζι με γαρίδες

Ινδικές γαρίδες ταντούρι

 

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών